Απόσυρση σε άδειες ταξί

Καθιέρωση εννιαθέσιων και αναβάθμιση των υπηρεσιών

  • -
  • -

Όπως σας είχαμε ενημερώσει το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων ετοιμάζει μελέτη με την οποία θα εξετασθούν θέματα του κλάδου των ταξί. Στις βασικές αλλαγές που αναμένονται είναι η καθιέρωση πολυμορφικών οχημάτων μέχρι εννέα θέσεων τα οποία θα λειτουργούν με μίσθωση κι όχι με ταξίμετρο. Επιπλέον εξετάζεται να επιτραπεί σε εταιρείες ενοικίασης η μίσθωση αυτοκινήτου μαζί με τον οδηγό, κάτι που απαγορεύεται από το ισχύον νομικό καθεστώς αλλά επιτρέπεται στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αυτοκίνητα αυτά που θα χρησιμοποιούνται ως μισθωμένα οχήματα σχεδιάζεται να λειτουργούν με άδειες των σημερινών ταξί που θα αποσυρθούν από την αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορούντων ταξί αλλά θα προστεθούν οχήματα που θα προσφέρουν νέες και καλύτερες υπηρεσίες. Στις προστάσεις εξετάζεται επίσης η καθιέρωση νέων πληθυσμιακών και οικονομικών κριτηρίων για τις άδειες ταξί. Στόχος είναι να μην αλλάξει ο αριθμός των αδειών ταξί  αλλά να προστεθούν νέες και σύγχρονες υπηρεσίες κυρίως σε τουριστικές περιοχές.

Το υπουργείο έχει αρχίσει διάλογο με τους αυτοκινητιστές και σύντομα αναμένεται εξέλιξη στο θέμα για τα ταξί στην επαρχία όπου θα καθορίσουν νέα γεωγραφικά όρια λειτουργίας τους στα όρια της Περιφέρειας με βάση τον Καλλικράτη αλλά ως έδρα τους θα παραµείνει ο Καποδιστριακός δήμος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...