Έρευνα της Deloitte για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μόνο το 16% των Ευρωπαίων σκέφτεται τη πρίζα

  • -
  • -

Μια έρευνα της εταιρείας Deloitte καταδεικνύει ότι απέχουμε ακόμα από την εποχή της μαζικής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην περασμένη Έκθεση της Γενεύης, στην οποία παρουσιάστηκαν πολλές πράσινες προτάσεις από αρκετούς κατασκευαστές συμμετείχαν 4.760 Ευρωπαίοι από επτά χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, μόνο το 16% των Ευρωπαίων καταναλωτών θεωρεί πιθανό να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων που θα υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ενώ το 53% υποστηρίζει ότι «ενδέχεται να σκεφτεί» και το 31% «δεν θεωρεί πιθανό να σκεφτεί» να αγοράσει ή να αποκτήσει με leasing ηλεκτρικό όχημα.

Η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή καυσίμου, η οποία εάν ξεπεραστεί θα στρέψει τους καταναλωτές στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Το 63% των Ευρωπαίων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι είναι «πολύ πιθανότερο» να σκεφτεί την αγορά ηλεκτρικού οχήματος σε περίπτωση που η τιμή της βενζίνης ανέλθει στα 2 ευρώ/λίτρο. Πάντως, ταυτόχρονα, οι ερωτώμενοι δήλωσαν πως αν η επάρκεια του καυσίμου των μηχανών εσωτερικής καύσης ξεπεράσει τα 3 λίτρα ανά 100 χλμ, θα είναι λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα.

Από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης είναι τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων καταναλωτών (74%) δήλωσαν ότι θα σκέφτονταν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, εάν μπορούσαν να διανύσουν 480 χλμ ανά φόρτιση- απόσταση σημαντικά μεγαλύτερη από τις δυνατότητες των οχημάτων που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή, ενώ το 67% του δείγματος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που αγόραζε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι 2 ώρες θα ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να φορτιστεί η μπαταρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...