Porsche Cajun έρχεται τέλη του 2013

Μικρό SUV με δίλιτρο βενζίνη-diesel και υβριδικό

  • -
  • -

Η Porsche επιβεβαίωσε την κατασκευή της νέας Porsche Cajun στη Λειψία της Ανατολικής Γερμανίας, παραπλεύρως με την μεγαλύτερη αδελφή της Cayenne και θα επενδύσει για το σκοπό αυτό περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ. To μεσαίο compact SUV θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2013 και θα λανσαριστεί και στην Αμερική το 2014. Βασικά ανταγωνιστικά μοντέλα είναι η Mercedes GLK και η μελλοντική BMW X4. Βασικός σκοπός του Cajun είναι να φέρει νεότερους αγοραστές, στο πελατολόγιο της γερμανικής εταιρείας.

Το Cajun αναμένεται να πατάει στο πάτωμα του Audi Q5.Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες έχουμε και λέμε λοιπόν: Βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο δίλιτρος TFSi με 223 ίππους και ο υπερτροφοδοτούμενος V6 με δύο εκδόσεις απόδοσης 300 και 350 ίππων αντίστοιχα. Η γκάμα των diesel περιλαμβάνει έναν δίλιτρο με απόδοση 200 ίππους και ένα τρίλιτρο TDI V6 ο οποίος θα αποδίδει 250 ή 314 ίππους ανάλογα τη ρύθμιση. Η Porsche δεν θα μπορούσε να μην περιλάβει και μία υβριδική έκδοση η οποία θα διαθέτει ένα δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 211 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων. Η γερμανική εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλά το βάρος της Cajun, ενώ ένα σοφιστικέ σύστημα τετρακίνησης αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην οδηγική της αρτιότητα.

Η απόφαση κατασκευής της Cajun στη Λειψία, έχει ως συνέπεια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην γραμμή παραγωγής. Οι θέσεις περιλαμβάνουν όλες τις ειδικότητες για τεχνίτες και πτυχιούχους μηχανικούς για θέσεις στελεχών. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στον δικτυακό τόπο, των εγκαταστάσεων της Porsche στη Λειψία. Στις ίδιες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται και η Panamera.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...