Βραβεία σε σπουδαστές από την Opel

Πρακτική άσκηση στο κέντρο σχεδίασης

  • -
  • -

Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού της Opel “Lounge in Motion” ήταν να σχεδιαστεί το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια το εξωτερικό του, με τρόπο που να ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας  ‘η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια’. Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε σπουδαστές σχεδίασης ανεξαρτήτως ειδικότητας που φοιτούσαν σε κάποια Ευρωπαϊκή Σχολή. Υπήρξαν πάνω από 460 συμμετοχές με συνολικά 898 υποβολές έργων και περίπου 1250 σχόλια.

Ο Chiayuan Lu από το Coventry University ήταν ο νικητής της φάσης «interior design», ενώ ο Victor Uribe από το IED επικράτησε στη φάση «exterior design». Ο Chiayuan είναι από την Κίνα και σπουδάζει στο τμήμα Vehicle Interior Design του Coventry. Εμπνεύστηκε ένα «Σαλόνι στο οποίο βρίσκεσαι με το παιδί σου». Το εσωτερικό επικεντρώνεται στις ανάγκες ενός μικρού παιδιού και περιλαμβάνει ένα σύστημα με το οποίο το καροτσάκι του μωρού ενσωματώνεται στο αυτοκίνητο και γίνεται κάθισμα. Ο Victor Uribe σπουδάζει σχεδίαση μέσων μεταφοράς στο Istituto Europeo di Design και διακρίθηκε αφενός με τη νίκη του στη φάση ‘exterior design’, αφετέρου με την πολύ υψηλή κατάταξή του στο ‘interior design’.

Ο διαδραστικός διαγωνισμός σχεδίασης είναι μία πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ Car Design News και Opel και διερευνά πώς τα online εργαλεία και τα social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τη διαδικασία σχεδίασης και να προβάλλουν τα έργα των σπουδαστών. Και οι δύο σπουδαστές κέρδισαν θέσεις πρακτικής άσκησης στο κέντρο σχεδίασης της Opel στο Rüsselsheim και θα μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία ξεκινώντας την καριέρα τους σαν σχεδιαστές αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...