Ποιο SUV της Hyundai έχει χώρο για 5 και καίει 4,5 lt / 100 km

Χωρίς να θυσιάζονται οι χώροι για τους επιβάτες, το συγκεκριμένο SUV της Hyundai διαθέτει ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που αρκείται με λίγες ποσότητες βενζίνης.

  • -
  • -

Σήμερα, τα υβριδικά αυτοκίνητα και δη τα υβριδικά SUV, έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση από το κοινό. Οι χώροι, το παρουσιαστικό, ο εκδρομικός χαρακτήρας, αλλά και η χαμηλή κατανάλωση είναι στοιχεία που ζητούν πολλοί ενδιαφερόμενοι, με τα καινούργια αυτοκίνητα να εστιάζουν σε αυτούς τους τομείς. Το Hyundai Kona είναι ένα SUV που στην πρώτη του γενιά πέτυχε μια ιδιαίτερα αξιόλογη εμπορική πορεία και τώρα, στη δεύτερη γενιά του, ολοκληρώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, «λειαίνοντας» τα μειονεκτήματα της πρώτης. Ένα από τα στοιχεία που διορθώθηκαν, ήταν οι χώροι στο εσωτερικό του μικρού SUV!

Χάρη στην αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, το δημοφιλές Hyundai Kona ακροβατεί ανάμεσα στα B-SUV και τα C-SUV. Στο πίσω κάθισμα βολεύονται ακόμη και τρία άτομα χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις, ενώ το πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα στα 466 λίτρα, είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία του. Ταυτόχρονα, το τεχνολογικό «άλμα» που σημειώθηκε είναι μεγάλο. Οι δύο ευκρινείς οθόνες αφής στο εσωτερικό, για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, κλέβουν την παράσταση και οι κινητήρες εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το πόσο χαμηλή, εξαρτάται από την έκδοση.

Hyundai Kona Hybrid - Το πιο οικονομικό σε κατανάλωση

Στην γκάμα του Hyundai Kona με θερμικούς κινητήρες (εξαιρείται δηλαδή το Kona Electric) η έκδοση Hybridείναι εκείνη με τον καλύτερο βαθμό αποδοτικότητας. Χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 141 ίππους με 265 Nm ροπή. Η ισχύς καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων. Δεν κάνει χρήση των κιβωτίων CVT, δηλαδή, που συναντάμε συνήθως σε Full Hybrid κατασκευές του ανταγωνισμού, οπότε ο οδηγός δεν έρχεται και αντιμέτωπος με το ενοχλητικό φαινόμενο του… πατιναρίσματος, ειδικά σε συνθήκες πιο δυνατής επιτάχυνσης. Όσο για την κατανάλωση; Η Hyundai ανακοινώνει 4,5 λίτρα βενζίνης ανά 100 km, σε μεικτό κύκλο.

Δείτε εδώ την αναλυτική video-δοκιμή μας για το Hyundai Kona Hybrid 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...