Υβριδικό SUV: Hyundai Kona vs Toyota Yaris Cross – Ποιο προτιμάς;

Δύο κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της ελληνικής αγοράς, ανανεώθηκαν και πλέον έρχονται με νέα πλήρως υβριδικά κινητήρια σύνολα με σχεδόν πανομοιότυπη απόδοση. Ποιο διαλέγεις;

  • -
  • -

Αποτελούν μέλη του πιο περιζήτητου segment της αγοράς, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο σε όλους τους τομείς εάν θέλουν να κυριαρχήσουν στις πωλήσεις. Τόσο το Toyota Yaris Cross, όσο και το Hyundai Kona, έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα πιστό κοινό, το οποίο θα πρέπει να ευχαριστήσουν τώρα που ανανεώθηκαν. Με το Kona μάλιστα να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του και με νέο πλήρως υβριδικό σύνολο, η κόντρα μεταξύ των δύο μοντέλων είναι πιο κοντά από ποτέ.

1

Πλήρως υβριδικά με 130 ίππους

Αν και το Hyundai προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, εμείς για το σκοπό του συγκεκριμένου συγκριτικού εστιάζουμε στην ανανεωμένη πλήρως υβριδική με τους 129 ίππους, η οποία έρχεται πολύ κοντά στη νέα ισχυρότερη Hybrid 130 του Yaris Cross. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης μεσαίου κυβισμού (1.5 lt στο Yaris Cross και 1.6 lt στο Kona) τα οποία συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2, χωρίς να επιβαρύνουν τον κάτοχο με το τεκμήριο και τον φόρο πολυτελείας που συνοδεύουν μοντέλα με κινητήρες χωρητικότητας 2.000 cc και πάνω.

2

Αμφότερα απαλλάσσονται από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας καθώς εκπέμπουν κάτω από 122 gr/km CO2, ενώ η μέση κατανάλωση και των δύο σε κύκλο WLTP βρίσκεται κάτω από τα 5 lt/100 km. Επίσης, χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο.

Ποιο είναι πιο οικονομικό;

Κοιτώντας τώρα το κόστος των δύο μοντέλων, αν και βρίσκονται σχετικά κοντά, το Toyota είναι αυτό που ξεκινά από χαμηλότερη τιμή: 30.260 €. Το δε Hyundai, στην έκδοση Full Hybrid ξεκινά από 31.590 € συνδυασμένο με πλούσιο βασικό πακέτο εξοπλισμού.

Δείτε ακόμη: Hyundai: Φθηνότερα τα Kona, Bayon, i10 και i20 – Νέοι κινητήρες

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το Yaris Cross υπολείπεται στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς από την βασική έκδοση Elegant των 130 ίππων η λίστα εξοπλισμού του διαθέτει στοιχεία όπως πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 10,5’’, ασύρματη ενσωμάτωση στο Apple Car Play, πλήρως LED φωτιστικά σώματα, την 3η γενιά Toyota Safety Sense και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Το θέμα όμως είναι ποιο διαλέγετε εσείς! Απαντήστε στο poll που ακολουθεί.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...