Video: Η απόλυτη κόντρα super SUV - Μπορεί κάτι να κερδίσει τη Ferrari Purosangue;

Οκτώ SUV με ισχύ έως και 740 ίππους στήθηκαν στην ευθεία και αναμετρήθηκαν, προκειμένου να αναδειχθεί το πιο γρήγορο. Ο πρωταγωνιστής όμως, είχε… ιταλική καταγωγή!

  • -
  • -

Θεωρητικά, η απόσταση που χωρίζει τα SUV από τα σπορ αυτοκίνητα, είναι μεγάλη. Τα τελευταία χρόνια όμως οι κατασκευαστές επιχειρούν να γεφυρώσουν αυτό το χάσμα λανσάροντας εκδόσεις με απίστευτη ισχύ, τρομακτικές επιδόσεις και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Στο video που ακολουθεί έχουμε κάποια από τα καλύτερα του είδους. Από τα Land Rover Defender V8 και Mercedes-AMG G63 με τα πιο off-road στοιχεία, στα Range Rover Sport SV, BMW X6 M Competition, Aston Martin DBX 707 και τα απολύτως σπορ Porsche Cayenne Turbo GT, Lamborghini Urus Performante και Ferrari Purosangue.

Επτά V8 και ένας ατμοσφαιρικός V12!

Η Ferrari Purosangue εκτός από το νεότερο μοντέλο όλων, έχει ακόμη ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: τον απίστευτο ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων με τους 725 ίππους. Το ιταλικό μοντέλο μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο, όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος. Σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα, υπερέχει κατά τέσσερις κυλίνδρους, όμως χάνει στην υπερτροφοδότηση αφού τα έξι έχουν μοτέρ με δύο turbo και το ένα (Land Rover Defender) έναν V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα). Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η Ferrari ήταν το ελαφρύτερο αυτοκίνητο της παρέας με βάρος στα 2.033 κιλά, ενώ το βαρύτερο ήταν το Defender (2.631 kg).

Ποιος κέρδισε την κόντρα;

Τα οκτώ αυτοκίνητα ακολούθησαν την τυπική διαδικασία των video του πασίγνωστού πλέον CarWow. Ξεκίνησαν με αναμέτρηση από στάση, συνέχισαν με κόντρα εν κινήσει και κατέληξαν σε τεστ επιβράδυνσης, φρενάροντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για τη Ferrari Purosangue

Αν και δεν θα αποκαλύψουμε τον τελικό νικητή, θα πρέπει να πούμε ότι στην κόντρα από στάση, όσο και σε αυτή που έγινε εν κινήσει, τα ταχύτερα μοντέλα ήταν πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους και οριακά προέκυψε πρωτιά. Όχι μόνο στην πρώτη δυάδα, αλλά και πιο πίσω, με τα τέσσερα γρηγορότερα αυτοκίνητα να αποδεικνύονται αρκούντως ανταγωνιστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...