Η εταιρεία που υπόσχεται 2.100 km αυτονομίας στα PHEV μοντέλα της

Το 5ης γενιάς plug-in hybrid σύστημα, υπόσχεται αυτονομία κίνησης 2.100 km δίχως ανεφοδιασμό καυσίμου ή φόρτιση των μπαταριών του αυτοκινήτου!

  • -
  • -

Η BYD κυκλοφόρησε το 5ης γενιάς plug-in hybrid σύστημα της με το οποίο φέρνει τα πάνω κάτω στην κατηγορία των PHEV οχημάτων. Γιατί εάν ισχύουν όσα υποστηρίζουν οι Κινέζοι, με αυτό το σύστημα κίνησης, τα μοντέλα της BYD, θα μπορούν να διανύσουν 2.100 km χωρίς ανεφοδιασμό ή φόρτιση της μπαταρίας!

Ντεμπούτο σε δυο μοντέλα

Το νέο plug-in hybrid σύστημα της BYD φέρει την ονομασία DM (Dual Mode) και έκανε πρεμιέρα στα Qin L DM-i και Seal 06 DM-i. Συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με 100 PS (74 kW) και 126 Nm) ροπής, έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ή 215 PS (ανάλογα με την έκδοση) με 260 Nm ροπής και δυο μπαταρίες, μία με 10,08 kWh και μία δεύτερη, με 15,78 kWh.

Ο νέος κινητήρας των 1,5 λίτρων έχει θερμοδυναμική απόδοση 46,06%, κάτι που σύμφωνα με την BYD τον καθιστά τον πιο αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Πριν από αυτόν, η Toyota διέθετε τον πιο αποδοτικό -ως προς τη θερμοδυναμική του απόδοση- κινητήρα με 41%. Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί οι εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες της Formula 1 λειτουργούν με θερμοδυναμική απόδοση περίπου 50%.

Βελτιώσεις έχουν επίσης γίνει στις μπαταρίες Blade με την BYD να τονίζει ότι οι αναβαθμισμένες μπαταρίες της προσφέρουν 15,5% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η φόρτιση AC έχει επίσης αναβαθμιστεί από 3,3 kW σε 6,6 kW, ενώ σε φορτιστή DC, το σύστημα μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια του από 30 έως 80% σε 21 λεπτά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των βελτιώσεων στο νέο plug-in hybrid σύστημα κίνησης της BYD είναι η αυτονομία να ανέρχεται σε 2.100 km, με μέση κατανάλωση καυσίμου που δε ξεπερνά τα 2,9 lt/100 km. Τα δε μοντέλα με την μπαταρία των 10,08 kWh μπορούν να ταξιδέψουν  έως 80 km αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ όσα εφοδιάζονται με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 15,78 kWh έχουν ηλεκτρική αυτονομία έως 120 km.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το BYD Seal U DM-I με τα 1.100 km αυτονομίας

Τα νέα μοντέλα της BYD, με το επίσης νέο plug-in hybrid σύστημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πατήσουν τους τροχούς τους και στην ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας πουλάνε το τελευταίο διάστημα σαν τρελά στην ήπειρό μας!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...