Τέλος το χειροκίνητο κιβώτιο από την Porsche 911;

Η έλευση της ανανεωμένης 911 προκάλεσε ανησυχία στους φανατικούς οπαδούς της παραδοσιακής σχολής που θέλει το αυτοκίνητο να έχει χειροκίνητο κιβώτιο.

  • -
  • -

Μόλις παρουσιάστηκε η ανανεωμένη Porsche 911 με τη γενιά να φέρει την κωδική ονομασία 992.2. Αδιαμφησβήτητα το μεγάλο νέο είναι το λανσάρισμα της πρώτης υβριδικής έκδοσης του σπορ μοντέλου, με την GTS να εφαρμόζει έξυπνα την υβριδική τεχνολογία ώστε να μεγιστοποιήσει την απόδοση και την οδηγική απόλαυση. Κάτι που πολλοί όμως μπορεί να μην πρόσεξαν, είναι πως τόσο η κορυφαία GTS, όσο και οι απλές Carrera Coupe και Cabriolet που παρουσιάστηκαν, συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Είναι αυτό το τέλος των χειροκίνητων 911;

2

Προφανώς και όχι! Σίγουρα η αγορά δείχνει μία προτίμηση στα αυτόματα κιβώτια, αλλά το φανατικό κοινό των χειροκίνητων ακόμη υπάρχει και έχει ισχυρή θέση στις πωλήσεις της Porsche. Αυτό από μόνο του κάνει τη διακοπή των χειροκίνητων εκδόσεων πολύ λάθος επιλογή, ειδικά στη σημερινή αγορά που τα σπορ αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση. Πέρυσι πωλήθηκαν 50.146 911. Λίγο κάτω από το 40% εξ αυτών ήταν χειροκίνητες. Σκεφτείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό το ποσό αν υπολογίσουμε και το γεγονός πως πολλές εκδόσεις του μοντέλου είναι αποκλειστικά αυτόματες (Turbo, Turbo S, GT3 RS).

1

Κάπως έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως θα ήταν πολύ λάθος επιχειρηματική επιλογή για τους Γερμανούς να κόψουν τα χειροκίνητα στο πιο δημοφιλές sportscar της ιστορίας. Και όσον αφορά τη νέα γενιά, δεν θα λέγαμε πως χρειάζεται να αγχωθείτε. Οι άνθρωποι της Porsche ξέρουν πολύ καλά πως η 911 είναι το χρυσό τους αυγό και πως ότι έκδοση και να βγάλουν σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη. Ειδικά όταν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είναι αυθεντικοί βενζινοαίματοι με πάθος για την οδήγηση. Με τον καιρό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έρθουν κι άλλες εκδόσεις να συμπληρώσουν τη γκάμα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε Porsche 718 Cayman GT4 RS: Τραγική ειρωνεία

Το χειροκίνητο κιβώτιο έχει αποδειχθεί άσσος στο μανίκι της Porsche από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην 911 R το 2016 και επανέφερε το χειροκίνητο στην 911 GT3 ένα χρόνο αργότερα. Ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά είναι κάτι που ξεκάθαρα αγαπούν οι πελάτες της μάρκας. Γιατί να το εγκαταλείψει;

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...