To deal της χρονιάς από Toyota, Mazda και Subaru - Τι συμφώνησαν οι Ιάπωνες

Τη στιγμή που η πλειονότητα των κατασκευαστών εστιάζει την προσοχή του στα EV, οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά μια νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης.

  • -
  • -

Toyota, Mazda και Subaru σε κοινή συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Ιαπωνία έδωσαν τα χέρια, προκειμένου να συνεργαστούν, εξελίσσοντας μια νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης!

Ο καθένας την ταυτότητά του

Μπορεί οι τρεις Ιάπωνες κατασκευαστές να δώσαν τα χέρια για την από κοινού ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κατασκευάσουν έναν κινητήρα που θα τον μοιράζονται… όλοι.

Τουναντίον, ο κάθε ένας θα εργαστεί πάνω στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα, που σημαίνει, ότι η Toyota θα ετοιμάσει μια νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων, η Mazda θα αναπτύξει τη νέα γενιά των Wankel μηχανικών συνόλων και η Subaru θα ρίξει το βάρος της στους boxer κινητήρες!

Κοινός παρονομαστής και στόχος βέβαια των τριών «σχολών» είναι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα γεννηθούν να χρησιμοποιούν και εναλλακτικά καύσιμα, όπως υδρογόνο ή e-fuels.

Μαζί με την ανακοίνωση, Toyota, Mazda και Subaru, παρουσίασαν επίσης και μερικά δείγματα από τους μελλοντικούς κινητήρες που εξελίσσουν. Η Mazda παρουσίασε κινητήρες μονού και διπλού ρότορα ακόμα και για εφαρμογές σε EV.

Άλλωστε η ιαπωνική φίρμα χρησιμοποιεί ήδη στο MX-30 αλλά και στο σπορ concept car Iconic SP, έναν περιστροφικό κινητήρα ο οποίος βέβαια χρησιμεύει ως γεννήτρια για την μπαταρία, δίχως να έχει μηχανική σύνδεση με τους τροχούς.

Δείτε ακόμα: Η Toyota ετοιμάζει τον αντίπαλο του Mazda MX-5

Η Mazda τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι Wankel κινητήρες  "επί του παρόντος χρησιμοποιούνται ως γεννήτριες", κάτι που ερμηνεύτηκε ως σημάδι γι’ αυτό που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον.

Η Toyota από μέρους της παρουσίασε δυο τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα, έναν 1.500άρη κι έναν 2,0 lt κινητήρα, δηλώντας χαρακτηριστικά ότι αμφότερα θα προσφέρουν "υψηλή απόδοση ".

Όσον αφορά τη Subaru, παρουσίασε ένα υβριδικό σύστημα νέας γενιάς το οποίο συνδυάζει φυσικά ένα boxer κινητήρα με μια μπαταρία.

Επειδή αυτοί οι νέοι κινητήρες θα είναι μικρότεροι σε όγκο, το τρίο λέει ότι τα μελλοντικά μοντέλα τους θα έχουν πολύ καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή γεγονός που θα λειτουργήσει ευεργετικά και στον τομέα της απόδοσης αλλά και της οικονομίας.

Toyota, Mazda και Subaru κατέστησαν σαφές ότι θα παραμείνουν αντίπαλοι παρά το γεγονός ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν μια νέα γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...