Renault Clio: Έχει τη λύση για κάθε σου ανάγκη

Μετρώντας περισσότερα από 30 χρόνια ιστορίας, το Renault Clio είναι το πληρέστερο supermini της αγοράς. Και υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας…

  • -
  • -

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται… Το Clio είναι το best seller της Renault μετρώντας σε 34 χρόνια περισσότερες από 16 εκατομμύρια πωλήσεις. Γεγονός που το καθιστά το γαλλικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία! Μέσα από πέντε γενιές έχει καθιερωθεί ως το πληρέστερο supermini στην κατηγορία, με τη νεότερη να δίνει συνέχεια στο θρύλο του εμβληματικού μοντέλου. Το γεγονός πως καθιερώθηκε μέσα από το πέρασμα του χρόνου δεν είναι τυχαίο. Παραδοσιακά, το Clio προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα ζητάς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας. Σήμερα, η νεότερη γενιά του Clio βρίσκεται στο απόγειο της εξέλιξης της και ουσιαστικά αποτελεί τη λύση για κάθε σου ανάγκη. Προσφέρεται στην πλέον πολυσυλλεκτική γκάμα της αγοράς, αφού διατίθεται με θερμικούς κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, LPG (διπλού καυσίμου), αλλά και σε υβριδική εκδοχή, καλύπτοντας κάθε σου επιθυμία!

Τι χρειάζεσαι; Το Clio έχει τη λύση…

Η αυτοκίνηση βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο εξηλεκτρισμός αποτελεί μέρος της νέας πραγματικότητας που ανοίγεται μπροστά μας. Η Renault έχει καταφέρει στο παρελθόν να παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες, δείχνοντας το δρόμο στον ανταγωνισμό. Το ίδιο ισχύει και στην εποχή μας, με το γαλλικό εργοστάσιο να πρωταγωνιστεί με τις υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές δημιουργίες της. Όμως, η γαλλική φίρμα δεν κλείνει τα μάτια, ούτε γυρνάει την πλάτη στις σημερινές ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Clio προσφέρεται με σύγχρονους θερμικούς κινητήρες που διατηρούν κορυφαίο δείκτη αποδοτικότητας. Είναι χαρακτηριστικό, πως όλα τα κινητήρα σύνολα και οι εκδόσεις του Clio απαλλάσσονται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας λόγω χαμηλών εκπομπών ρύπων, έχοντας παράλληλα ελεύθερη πρόσβαση στον πράσινο δακτύλιο! 

Η έκδοση 1.0 SCe 65 τοποθετείται στη βάση της γκάμας και ουσιαστικά αποτελεί την κορυφαία εκδοχή για τις καθημερινές σας αστικές μετακινήσεις. Ο κινητήρας βενζίνης των 1.000 cc αποδίδει 65 ίππους και 96 Nm ροπή, χαρίζοντας ζωντάνια στο ελαφρύ αμάξωμα των 1.028 kg, αλλά και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των πέντε σχέσεων απαιτεί μόλις 5,3 lt/100 km! Βέβαια, αν εστιάζετε περισσότερο στις επιδόσεις, ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.000άρης κινητήρας βενζίνης θα σας ικανοποιήσει στο μέγιστο βαθμό. Η ισχύς του αγγίζει τους 90 ίππους και η ροπή τα 160 Nm, η οποία μάλιστα είναι διαθέσιμη μόλις από τις 2.000 rpm. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή κλιμάκωση του κιβωτίου των έξι σχέσεων, η έκδοση TCe 90 συνδυάζει τις επιδόσεις με την αποδοτικότητα, αφού καταναλώνει μόλις 5,7 lt/100 km! 

Χιλιομετροφάγος!

Όμως, η Renault δεν έχει παράδοση μόνο στους κινητήρες βενζίνης, αλλά και σε αυτούς που κάνουν χρήση πετρελαίου. Blue dCi των 100 ίππων και των 260 Nm ροπή αναβαθμίζει περαιτέρω τις επιδόσεις του Cliο, αλλά το καθιστά εξαιρετικά οικονομικό. Δύο στοιχεία που δύσκολα καταφέρνεις να συνδυάσεις. Κι όμως, με μέση κατανάλωση 4,2 lt/100 km η πετρελαιοκίνητη εκδοχή αλλάζει τις ισορροπίες στον τομέα της οικονομίας. Τώρα, αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη χιλιομετρική ελευθερία, η έκδοση διπλού καυσίμου LPG είναι αυτό που ψάχνεται. Ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 100 ίππων (90 PS όταν λειτουργεί ο κινητήρας βενζίνης) επιτρέπει στο Clio με τη χρήση των δύο δοχείων καυσίμου να καλύψει περισσότερα από 1.000 km χωρίς να επισκεφτεί το βενζινάδικο! Επιπλέον, το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο από τη γραμμή παραγωγής του μοντέλου, στοιχείο που εγγυάται το κορυφαίο επίπεδο συναρμολόγησης, λειτουργίας και ασφάλειας. 

Και εξηλεκτρισμένο!

Αν βρίσκεστε σε δίλλημα και δεν νιώθετε έτοιμοι να κάνετε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά σας γοητεύουν οι αρετές της, τότε το νέο Clio E-Tech είναι η ιδανική λύση. Δεν πρόκειται για ένα όχημα που κάνει χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, αλλά για μία εκδοχή που προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία οδήγησης με αυτή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Το καινοτόμο σύστημα E-Tech σχεδιάστηκε σύμφωνα με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Renault στη Formula 1! Η συνδυαστική λειτουργία ενός κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτρικών μοτέρ, έχει σαν αποτέλεσμα 145 ίππους! Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται εξαιρετικές επιδόσεις και απαράμιλλή οικονομία καυσίμου, με τη μέση κατανάλωση να αγγίζει τα 4,6 lt/100 km. Την ίδια ώρα, το υβριδικό σύστημα σου επιτρέπει να καλύπτεις το 80% των αστικών μετακινήσεων με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, βιώνοντας έτσι την εμπειρία οδήγησης ενός BEV. 

Κομψό και μοντέρνο

Η αλήθεια είναι πως το σχήμα και η σιλουέτα του Clio αποτελούν σήμα κατατεθέν του γαλλικού μοντέλου. Η εξέλιξη της με την πάροδο του χρόνου είναι συναρπαστική, για να καταλήξουμε στη νέα αναβαθμισμένη 5η γενιά, που συνδυάζει το μοντέρνο και νεανικό look, με το δυναμισμό. Οι συμπαγείς διαστάσεις του και το μεγάλο πλάτος, το καθιστούν επιθετικό, ενώ το εμπρός μέρος που ακολουθεί τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault το καθιστά κομψό. Δεν περνά απαρατήρητο και σίγουρα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα κάθε φορά που το αντικρίζεις.

Αντίστοιχο συναίσθημα σου προκαλεί και η καμπίνα των επιβατών, με το περιβάλλον να είναι απόλυτα ψηφιακό. Η Renault έχει αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τεχνολογικό του υπόβαθρο, αφού διαθέτει στοιχεία που συναντάμε σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας της γαλλικής φίρμας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο από 7" έως 10" και αλλάζει μορφή σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης, ενώ αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις. Η σύγχρονη κεντρική οθόνη αφής είναι 7" ή 9,3", με κατακόρυφο προσανατολισμό, προσφέροντας φυσικά συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay, την ώρα που η σουίτα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης είναι υπερπλήρης. 

Με 133 €/μήνα είναι δικό σου!

Ποτέ άλλοτε ένα supermini δεν πρόσφερε τόσα πολλά σε ένα αμάξωμα. Το νέο Clio καταφέρνει και συνδυάζει μία σειρά από στοιχεία που το καθιστούν ιδανικό. Σήμερα, με την πολυσυλλεκτική γκάμα στην οποία διατίθεται, έχει μία έκδοση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τις επιθυμίες σου. Για αυτό μη χάνεις χρόνο, αφού μπορείς να το κάνεις δικό σου τώρα με μόλις 133 € το μήνα. Με τιμή εκκίνησης τα 16.980 €, το εμβληματικό Clio είναι σήμερα πιο προσιτό από ποτέ. Με κορυφαίο επίπεδο αποδοτικότητας και πλούσιο εξοπλισμό που συναντάς σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Αλλά και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια, αλλά και δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες! Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Renault και μάθε περισσότερα για το νέο Cliο και τις εκδόσεις του, ενώ βρες εδώ τον κοντινότερο σε σένα αντιπρόσωπο της Renault για να το δεις από κοντά και να κλείσεις την έκδοση που ταιριάζει στις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...