Εσύ ξέρεις αυτό το κρυφό κουμπί στα αυτοκίνητα; - Μπορεί να σου γλιτώσει ακόμη και 100 ευρώ [Video]

Πολλές φορές τα αυτοκίνητα μας κρύβουν μικρά τρικ που μπορεί να μας σώσουν από πολύ ταλαιπωρία, μπελάδες και κυρίως… έξοδα.

  • -
  • -

Ένα αυτοκίνητο που έχει ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης ή μπαταρίας, ποτέ δεν είναι ευχάριστη εμπειρία.  Συνήθως η οδική βοήθεια είναι αυτή που μας «ξελασπώνει» από τη δύσκολη θέση, γι΄αυτό και καλό είναι να έχουμε την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη. 

Αν όμως έχεις μείνει με ένα αυτόματο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και πρέπει να το μετακινήσεις, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ή μήπως έχεις;

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι σε μία τέτοια κατάσταση, τα οχήματα που εξοπλίζονται με χειροκίνητο κιβώτιο είναι λίγο πιο εύκολα στη διαχείριση τους, μιας και αν τα βάλεις στη νεκρά και λύσεις το χειρόφρενο, μπορείς είτε να τα ρυμουλκήσεις, είτε να τα σπρώξεις για να πάνε τουλάχιστον στην άκρη του δρόμου.

Στην περίπτωση αυτόματου κιβωτίου ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται. Και εξηγούμαστε: Για να μετακινηθεί ο μοχλός απο τη θέση Ρ στη νεκρά και να απελευθερωθούν ουσιαστικά οι τροχοί, πρέπει ο κινητήρας να έχει τεθεί σε λειτουργία. Αν όμως δεν παίρνει μπροστά, δεν υπάρχει και κιβώτιο. Τι γίνεται τότε; Ποια είναι η λύση;  

Δείτε ακόμη: Έχει ημερομηνία λήξης η ρεζέρβα του αυτοκινήτου;

Τα περισσότερα οχήματα με αυτόματο κιβώτιο, κάπου κοντά στο λεβιέ του κιβωτίου έχουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο ονομάζεται Shift Lock Release. Αφου ανοίξετε το καπάκι, με ένα κατσαβίδι ή κάτι αντίστοιχα λεπτό, μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το λεβιέ και να τον βάλετε στη θέση που θέλετε, χωρίς το αυτοκίνητο να πάρει μπροστά. Κάτι τέτοιο θα σας γλιτώσει από ταλαιπωρία, ενώ μπορεί να αποφευχθεί και η ανάγκη για γερανό, το κόστος του οποίου κυμαίνεται από τουλάχιστον 50 ευρώ έως και περισσότερα από 100 €, ανάλογα τις συνθήκες.

Δείτε το βίντεο και κρατήστε τη συγκεκριμένη πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Πού ξέρετε; Μπορεί να σας χρειαστεί κάποτε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...