Η νέα Mercedes που καίει 3,37 ευρώ στα 100 km - H τιμή της στην Ελλάδα

Όταν η βενζίνη κοστίζει πάνω από 1,8 €/λίτρο, μοντέλα όπως αυτή η Mercedes κάνουν τις μετακινήσεις απόλαυση.

  • -
  • -

Έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς χάρη στον premium αέρα που φέρνει στην μικρομεσαία κατηγορία. Το hatchback της Mercedes-Benz, η A-Class, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μέλη του C segment όντας μοντέρνα αισθητικά, τεχνολογικά προηγμένη και εμπλουτισμένη με μία πλήρη γκάμα αποδοτικών κινητήριων συνόλων, που φτάνουν ακόμη και τους 421 ίππους.

1

Στην πιο πρόσφατη εκδοχή της ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε, διατηρώντας παράλληλα όλα τα στοιχεία που την έκαναν ανάρπαστη. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε και τις επιλογές κινητήρων, με το γερμανικό hatchback να είναι διαθέσιμο σε πληθώρα εκδόσεων βενζίνης, diesel, αλλά και plug-in hybrid που καλύπτουν όλα τα γούστα. Δείτε εδώ περισσότερα.

Εμείς όμως σήμερα θα ασχοληθούμε με το τελευταίο εξ αυτών, το οποίο χάρη στο συνδυασμό θερμικού μοτέρ και ενός plug-in υβριδικού συστήματος, προσφέρει ασύγκριτη οικονομία. Τα αυτοκίνητα τεχνολογίας PHEV θεωρούνται ιδανικά, ενισχύοντας την απόλαυση του ταξιδιού χάρη στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης για τις καθημερινές μετακινήσεις και της απεριόριστης αυτονομίας για τα μεγαλύτερα ταξίδια λόγω της ύπαρξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

2

Η Mercedes-Benz A 250 e συνδυάζει ένα 4κύλινδρο σύνολο βενζίνης 1.300 κυβικών με απόδοση 160 ίππους και 250 Nm ροπή, με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη ο οποίος αποδίδει 102 PS και 300 Nm και βρίσκεται μέσα στο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενεργώντας και ως μίζα/γεννήτρια. Αυτός τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 15,6 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 218 PS και 450 Nm. Νούμερα που της χαρίζουν όχι μόνο ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά και εντυπωσιακή οικονομία! Χάρη στη μεγάλη μπαταρία, η A 250 e μπορεί να διανύσει έως και 76 km αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς να κάψει στάλα βενζίνης.

Υπολογίζοντας το κόστος για τη βενζίνη και το ρεύμα, αν λάβουμε υπόψη πως τώρα κοστίζουν 1,88 €/λτ. και 10,8 λεπτά/kWh (πράσινο τιμολόγιο), αντίστοιχα, τότε το εισαγωγικό plug-in hybrid της Mercedes-Benz χρειάζεται μόλις 3,37 ευρώ για να κάνει την απόσταση των 100 km.

3

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως το νούμερο αυτό ισχύει για τα πρώτα 100 km και με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη. Αν ξεμείνετε από ενέργεια και λειτουργεί περισσότερο ο βενζινοκινητήρας, τότε το κόστος θα αυξηθεί, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η συγκεκριμένη A-Class παραμένει εξόχως οικονομική.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα τα νέα smart #1 και smart #3 – Οι τιμές τους

Το κόστος για όλα τα παραπάνω; 49.949,99 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της Mercedes-Benz στη χώρα μας. Αυτή η τιμή αφορά τη έκδοση Style η οποία περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της μεταξύ άλλων: Τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και κάμερα οπισθοπορίας. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...