Το φθηνότερο 4Χ4 στην Ελλάδα – Κάτω από 20.000 ευρώ η τιμή του

Με τιμή που αντιστοιχεί σε αυτοκίνητα πόλης, μπορείς να αποκτήσεις ένα ευέλικτο crossover με σύστημα τετρακίνησης για κινηθείς κυριολεκτικά παντού.

  • -
  • -

Η προτίμηση του αγοραστικού κοινού δεν χωρά αμφιβολία. Τα crossover και τα SUV έχουν το πάνω χέρι στις πωλήσεις, με το ψηλό αμάξωμα να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δυνατότερα trends της αυτοκίνησης.  Οι αγοραστές τα προτιμούν για τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, την ευκολότερη είσοδο-έξοδο, την «πανοραμική» θέση οδήγησης και τους πλουσιότερους χώρους στο εσωτερικό. 

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως, όλα τα παραπάνω προσφέρονται με ένα συμβατικό σύστημα μετάδοσης – συνήθως στους εμπρός τροχούς. Αυτό μειώνει σημαντικά τις δυνατότητες του οχήματος σε εκτός δρόμου συνθήκες, όπου η τετρακίνηση θα βοηθούσε ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει πολύ πιο μακριά. Και κάπου εκεί προκύπτει η λανθασμένη άποψη πως τα τετρακίνητα κοστίζουν σημαντικά περισσότερο. Αυτό ισχύει μεν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως αυτή που θα δείτε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα crossover με σύστημα τετρακίνησης που προσφέρεται με τιμή αρκετά κάτω από τις 20.000 ευρώ. Είναι το φθηνότερο 4WD SUV της ελληνικής αγοράς και έρχεται από τη Suzuki.

1

Το Ignis είναι το μοντέλο που παίρνει τον τίτλο του φθηνότερου τετρακίνητου SUV στην Ελλάδα. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον crossover χαρακτήρα έχει συμπαγείς διαστάσεις που εξασφαλίζουν κορυφαία ευελιξία εντός αστικού κύκλου, ωστόσο διαθέτει όλα τα απαραίτητα SUV στοιχεία. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το Ignis ταξινομείται στην κατηγορία των A-SUV, δηλαδή των μικρότερων του είδους. Διατίθεται ως 2WD αλλά και ως 4WD τιμές που ξεκινούν από τις 16.630 € για την 2WD έκδοση και από τις 18.230 € για την 4WD.

2

Κάτω από το καπό και στις δύο περιπτώσεις βρίσκεται ένα τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο 1.2 λίτρων με 83 ίππους και 107 Nm ροπή, που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ή ένα αυτόματο κιβώτιο CVT (διαθέσιμο μόνο στη δικίνητη έκδοση). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύνολο υποστηρίζεται από mild hybrid τεχνολογία που υποβοηθά τον κινητήρα, προσθέτοντας λίγη περισσότερη ισχύ στις χαμηλές στροφές και μειώνοντας την κατανάλωση. Σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του Ignis, το μοτέρ των 83 ίππων αποδεικνύεται επαρκέστατο, ενώ παράλληλα καίει και ελάχιστα.

Δείτε ακόμη: Έφτασε Ελλάδα το νέο Suzuki Swift - Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις [τιμές]

Με κατανάλωση μόλις 5,4 lt/100km και εκπομπές 121 gr/km, το Ignis όχι μόνο είναι φιλικό προς την τσέπη όσον αφορά τις επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμων, αλλά και όταν έρθει η ώρα των Τελών Κυκλοφορίας, μιας και αυτά είναι μηδενικά σε όλη την γκάμα που χρησιμοποιεί το χειροκίνητο κιβώτιο.

3

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο φθηνότερο Kia – Κάτω από 17.000 ευρώ

Διατίθεται με 3 εκδόσεις εξοπλισμού: GL, GL+ και GLX. Στη βασική βρίσκουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών που περιλαμβάνει στοιχεία όπως Air Condition, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού/πλευρικούς/οροφής και σύστημα συγκράτησης στις ανηφόρες (Hill Hold).

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλη τη γκάμα του ιαπωνικού μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...