Toyota GR Corolla: Οδηγός έσπασε μοτέρ-σασμάν και του ζητάνε… 42.180 δολάρια

Τιμή επισκευής μεγαλύτερη από την… αρχική τιμή του αυτοκινήτου ως καινούργιο, έδωσε μια αντιπροσωπεία σε έναν ιδιοκτήτη Toyota GR Corolla, λέγοντάς του έμμεσα ότι τα λάθη, κοστίζουν.

  • -
  • -

Τα hot-hatch είναι μια από τις αγαπημένες κατηγορίες των petrolheads. Στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί εκπληκτικά και άκρως ποθητά αυτοκίνητα που στα μάτια πολλών, δείχνουν σαν… καγκουρεμένο hatch της διπλανής πόρτας, όμως οι γνώστες διακρίνουν τις λεπτομέρειες που κάνουν τη -μεγάλη- διαφορά. Το Toyota GR Corolla είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα του είδους, όπως λένε πολλοί, μόνο που στην Ευρώπη δεν πρόκειται να το γνωρίσουμε καθώς εξελίχθηκε με αποκλειστικά αμερικάνικες προδιαγραφές. Και στις ΗΠΑ, χρειάζονται αρκετή εξοικείωση με το χειροκίνητο κιβώτιο (μόνο τέτοιο έχει η GR Corolla), αφού η πλειονότητα των οδηγών γνωρίζουν να χειρίζονται μόνο αυτόματα. Πού θέλουμε να καταλήξουμε;

Η… αλλαγή της χρονιάς

Ένας ιδιοκτήτης του Toyota GR Corolla βγήκε μια βόλτα με το αυτοκίνητό του και ενώ έχει «τερματίσει» την τέταρτη σχέση, έβαλε από λάθος την τρίτη, αντί για την πέμπτη που ήθελε να επιλέξει. Η αστοχία αυτή σήκωσε… 8.900 rpm στο τρικύλινδρο μοτέρ, προκαλώντας το χάος στα σωθικά του και βέβαια, η ζημιά που προκλήθηκε ήταν τεράστια. Μαζί με τον κινητήρα, έσπασε και το σασμάν. Η λυπητερή από το συνεργείο όμως ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, κοστολογήθηκε στα… 42.180 δολάρια, με το αυτοκίνητο να κοστίζει ολοκαίνουργιο 41.515 δολάρια, υπολογίζοντας και τα τέλη μεταφοράς του στις ΗΠΑ!

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό - Οδηγούμε το Toyota GR Corolla στις ΗΠΑ

Κάποια από τα ακριβότερα ανταλλακτικά ήταν η κεφαλή (2.297,97 $), το turbo με διάφορα παρελκόμενα (5.299,78 $) και το intercooler (3.031,94 $). Επίσης, η εργασία για το δέσιμο του μπλοκ μετά την ανακατασκευή ορίστηκε στα 5.483,45 $. Αυτά, μαζί με διάφορες άλλες εργασίες και φυσικά, ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο, είχαν ως αποτέλεσμα τον λογαριασμό των 40+ χιλιάδων δολαρίων που εύκολα προκαλεί και εγκεφαλικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου GR Corolla ζήτησε να περαστεί η ζημιά στην εγγύηση, με την πρόφαση ότι το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο (είχε περίπου 800 km) όπως η ιαπωνική εταιρεία απέρριψε το αίτημά του.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...