Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα πρόστιμα σε ηλεκτρικά πατίνια – Αμέτρητες παραβάσεις

Πάνω από 2.000 είναι οι βεβαιωμένες παραβάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, με τις μισές από αυτές να αφορούν κίνηση, σε μη επιτρεπόμενο χώρο!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά πατίνια (e-scooters) έχουν διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς είναι αρκετά οικονομικά στην αγορά τους, ενώ το κόστος χρήσης τους, είναι υπερβολικά χαμηλό. Ταυτόχρονα, μπορούν να ελίσσονται αποτελεσματικά στην κίνηση, δεν πιάνουν χώρο και μπορείς να τα μεταφέρεις ακόμα και με τα ΜΜΜ, εάν χρειαστεί.

Επιπλέον, μπορούν να κυκλοφορούν σε λεωφορειολωρίδες, σε ποδηλατοδρόμους, σε πεζόδρομους και σε σημεία που δεν επιτρέπεται η κίνηση άλλων οχημάτων. Αποτέλεσμα, οι χειριστές τους να έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Ως εδώ, όλα καλά… Το πρόβλημα όμως εστιάζεται στη χρήση τους, από τους ιδιοκτήτες-οδηγούς τους

Καταιγίδα προστίμων

Στη χώρα μας όποιος οδηγεί ΕΠΗΟ (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα) με ταχύτητα πάνω από 25 χλμ./ώρα τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 40 €. Όποιος κυκλοφορεί σε οδούς που δεν επιτρέπεται τιμωρείται με 100 €, όποιος υπερβαίνει τα 35 χλμ./ώρα και όποιος το θέτει σε κυκλοφορία σε οδό που δεν επιτρέπεται τιμωρείται με πρόστιμο 100 και 200 €, αντίστοιχα.

Με το νέο Κ.Ο.Κ βέβαια οι ποινές αυτές θα αυστηροποιηθούν, ενώ θα υπάρξει και σχετική μνεία για τη χρήση κράνους. Κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό στην Κύπρο, όπου οι αστυνομικές αρχές κάνουν πάρτι με τους παραβάτες/χρήστες τέτοιων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 2.343 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 1.038, αφορούν την κίνηση αυτών των οχημάτων μικροκινητικότητας σε μη επιτρεπόμενο χώρο (λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας κ.α.).

Δείτε ακόμα: Τράκαρα με ηλεκτρικό πατίνι, τι κάνω;

Ακολούθως, η δεύτερη σε συχνότητα παράβαση, έχει να κάνει με το κράνος, όπου όπως αποδεικνύεται οι περισσότεροι χρήστες γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ενώ κάμποσες ήταν οι βεβαιωμένες παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια, καθώς και για μη συμμόρφωση στις υποδείξεις της Τροχαίας.

Πηγή: Reporter

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...