Πρόστιμο 20.640 ευρώ σε Έλληνα οδηγό – Δείτε τι έκανε και πού

Τι μπορεί να έκανε αυτός ο αθεόφοβος οδηγός για να του επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία τέτοιο πρόστιμο;

  • -
  • -

Τόσες πολλές συνεχόμενες παραβάσεις και τέτοιες ποινές δεν νομίζουμε πως έχουν σημειωθεί ξανά στη χώρα μας. Οι άνδρες της Τροχαίας δεν προλάβαιναν να βεβαιώνουν κλήσεις και πρόστιμα σε έναν Έλληνα οδηγό και, όπως φαίνεται, με τέτοια συμπεριφορά, πολύ δύσκολα θα ξαναπιάσει δίπλωμα οδήγησης στα χέρια του.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, μέλη του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 36χρονο οδηγό μοτοσικλέτας για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b2a667913595a5e5ae5cd1ecbad420a7.jpg

Ειδικότερα, ο οδηγός αναζητούνταν, διότι την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) για έλεγχο στη Βουλιαγμένη, όπου εντοπίστηκε, βραδινές ώρες της 8-5-2024, να κινείται καθ΄υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας προέβη σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, κινούμενος στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα, στις οποίες περιλαμβάνονταν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση 12 ερυθρών σηματοδοτών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a525e14dbfc913ff7036afbc3ce4886f.png

Για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί στο Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System). 

Επιπλέον, ενημερώθηκε αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

Ο 36χρονος, εκτός από τα 20.640 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει, θα περάσει και από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όντας αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...