Έτοιμος ο Big Brother των αυτοκινήτων – Έτσι θα πιάνει ανασφάλιστα ΙΧ και ΚΤΕΟ

Τέλος στο πρόβλημα των ανασφάλιστων ΙΧ και όσων κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ, βάζει το υπουργείο μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

  • -
  • -

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί επιμένουν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους δίχως ασφάλεια αλλά και χωρίς να έχουν περάσει Τεχνικό Έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Το συγκεκριμένο πρόβλημα στη χώρα μας είναι σοβαρό και χρήζει άμεσης δράσης από τους αρμόδιους φορείς, με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση των παραβατών.

Σύντομα, το υπουργείο θα θέσει προς δημόσια διαβούλευση τις νέες διατάξεις, προκειμένου να «σαρώνει» αποτελεσματικά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 500.000 οχήματα κινούνται ανασφάλιστα και εκατομμύρια ακόμη χωρίς να έχουν ΚΤΕΟ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4d1fc5ea8bc46c45066de9b75836c4f4.jpg

Με το νέο ψηφιακό σύστημα, που ενσωματώνει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποχρεωτική ασφάλιση (Motor Insurance Directive - MID), το κράτος θα μπορεί να ελέγχει γρήγορα και αποτελεσματικά κάθε ΙΧ, εντοπίζοντας όσους παρανομούν και στέλνοντας τα «ραβασάκια» κατευθείαν στην ΑΑΔΕ.

Πώς θα λειτουργεί ο Big Brother

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα διασταυρώνει αυτόματα όλα τα οχήματα τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο, κάνοντας χρήση των δεδομένων από τα στοιχεία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος, αλλά και του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Έρχονται οι «ράμπο» των ΚΤΕΟ – Τι ετοιμάζει το υπουργείο μέσα στο 2024

Κάθε ένα όχημα θα σκανάρεται ψηφιακά και όλα τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Έτσι, οι Αρχές θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιοι κυκλοφορούν χωρίς να έχουν ασφάλεια στο όχημά τους και ποιοι χωρίς ΚΤΕΟ.
https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7b91fa2452a4f9358da7c7442765db18.jpg

Όταν κάποιος εντοπιστεί να έχει ανασφάλιστο όχημα ή να μην έχει πάει για Τεχνικό Έλεγχο, τότε θα «χτυπάει» την ίδια στιγμή το σύστημα στην ΑΑΔΕ και θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...