Η Ferrari βγάζει σχεδόν 120.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο!

H Ferrari κερδίζει ένα ασύλληπτα υψηλό ποσό για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει, τόσο μεγάλο, που η δεύτερη Porsche, χρειάζεται να πουλήσει αντίστοιχα πέντε αυτοκίνητα!

  • -
  • -

Ούτε η κρίση, ούτε η πανδημία, ούτε η έλλειψη σε ημιαγωγούς, κατάφεραν να φρενάρουν τη ξέφρενη εμπορική επιτυχία της Ferrari την τελευταία 4ετία. Οι Ιταλοί, όχι μόνο αύξησαν τις πωλήσεις τους σε ιστορικά υψηλά τα «δύσκολα» χρόνια που προηγήθηκαν για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά συγχρόνως, μείωσαν τα λειτουργικά τους έξοδα αυξάνοντας παράλληλα και τα κέρδη τους!

118.000 € κέρδος για κάθε νέα Ferrari

Το 2020 η Ferrari πούλησε 9.119 αυτοκίνητα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2021, οι πωλήσεις έσπασαν για πρώτη φορά στην ιστορία το φράγμα των 10.000, φθάνοντας αισίως τις 11.155, ενώ το 2022, ήρθε ένα ακόμη limit up, με τις ταξινομήσεις να ανέρχονται σε 13.221.

Πέρσι βέβαια, καταρρίφθηκε και αυτό το ρεκόρ, με την ιταλική φίρμα, να «γράφει» 13.663 ταξινομήσεις και καθαρά κέρδη που υπερβαίνουν τα 1,25 δις ευρώ! Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη είναι το ποσό που κερδίζει ουσιαστικά η Ferrari από κάθε νέο αυτοκίνητο που παραδίδει στους πελάτες της.

Το ποσό αυτό είναι κατά μέσο όρο 118.000 €, νούμερο απίστευτο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η δεύτερη Porsche, πρέπει να πουλήσει 5,2 αυτοκίνητα για την ακρίβεια, για να επιτύχει από το ποσό κέρδους.

Έτσι, για την ιστορία, για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα του επιτεύγματος της Ferrari, η JLR πρέπει να πουλήσει 14 αυτοκίνητα, το BMW Group 16, το Mercedes Group 17, η Tesla 27 και η Great Wall… 415 αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες Ferrari της ιστορίας

Προς τιμήν της πάντως, η Ferrari, κάθε χρόνο εκτός από τους μετόχους και τα διευθυντικά στελέχη, δείχνει εμπράκτως το σεβασμό της και προς τους εργαζομένους της, τους οποίους  επιβραβεύει για τις συνεχόμενες επιτυχίες με μπόνους σχεδόν 12.000 ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...