Οι 3 μάρκες που ξεπουλάνε στην Ελλάδα - Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν οι οδηγοί;

Με τις ταξινομήσεις να συνεχίζουν την εντυπωσιακή ανοδική πορεία, ο Απρίλιος ήταν μέχρι στιγμής ο μήνας με τη μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι.

  • -
  • -

Η αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει σε ξέφρενους ρυθμούς, με τα πρώτα στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν και τον μήνα Απρίλιο να δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στις ταξινομήσεις σε σχέση με πέρυσι. Θυμίζουμε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις έφτασαν τις 36.681 μονάδες, ενώ υπολογίζεται πως μέσα στον Απρίλιο είχαμε πάνω 13.000, που σημαίνει πως μέσα σε 4 μήνες έχουμε φτάσει τις 50.000 πωλήσεις!

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, τρεις είναι οι μάρκες που ξεχωρίζουν, όντας οι μοναδικές που ξεπέρασαν τις 1.000 μονάδες. Αναφερόμαστε στις γνωστές πλέον Toyota, Peugeot και Suzuki, με την πρώτη να έχει μάλιστα πάνω από 2.500 ταξινομήσεις.|

Δείτε ακόμη: Ποιο Hyundai κέρδισε την Toyota στην Ελλάδα; Κοστίζει 20.390 ευρω

1

Για ακόμη μία φορά, τα SUV έχουν τον πρώτο λόγο, με τα Peugeot 2008, Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross να είναι τα μοντέλα που φέρνουν και τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων σε αυτές τις τρεις εταιρείες. Είναι λογικό άλλωστε, αφού τα B-SUV διακρίνονται για τη μοντέρνα εμφάνιση, τους αποδοτικούς κινητήρες οι οποίοι συνδυάζουν την απαιτούμενη ισχύ με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων, την ευρυχωρία, το σύγχρονο εσωτερικό περιβάλλον με πληθώρα digital στοιχείων και μια σχετικά ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος για κίνηση και σε χώμα.

Θυμίζουμε πως το ανανεωμένο 2008 ξεκινά από 24.100 € με κινητήρα βενζίνης 100 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, το Suzuki Vitara από 19.580 € συνδυασμένο με ήπια υβριδικό σύνολο 129 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο και τέλος το Yaris Cross από 23.920 € με πλήρως υβριδικό σύνολο 116 ίππων και αυτόματο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...