Πάσχα στην Κέρκυρα - Τι θα πληρώσω με αυτοκίνητο;

Το έθιμο Μπότηδες, οι 18 Φιλαρμονικές και η ασυναγώνιστη ομορφιά του νησιού, κάνουν την Κέρκυρα έναν δημοφιλέστατο προορισμό για το Πάσχα. Πόσο κοστίζει η εκδρομή με το αυτοκίνητο, όμως;

  • -
  • -

Η Κέρκυρα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς που έρχονται στο μυαλό κάθε χρόνο όταν πλησιάζει το Πάσχα, καθώς έχει έναν μοναδικό τρόπο να γιορτάζει τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της άνοιξης.

Οι Μπότηδες είναι το έθιμο που πετάνε κανάτια γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια το Μεγάλο Σάββατο, ενώ η Κέρκυρα είναι διάσημη και για τη μουσική της παράδοση, όπως μαρτυρούν οι 18 φιλαρμονικές που έχει, στις οποίες υπηρετούν τις νότες πάνω από 350 άνθρωποι.

pasxa-kerkyra-kanatia-mpotides

Η διαδρομή που ακολουθούμε για να πάμε Αθήνα – Κέρκυρα

Η πιο συνηθισμένη διαδρομή που ακολουθούμε για να πάμε στην Κέρκυρα, ξεκινώντας από την Αθήνα, είναι εκείνη που περιλαμβάνει την Ολυμπία Οδό, την Ιόνια Οδό και την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι Αθήνα, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα.

Δείτε ακόμα: Στην Κέρκυρα με Suzuki Vitara Strong Hybrid

Από την Ηγουμενίτσα παίρνουμε κάποιο από τα διαθέσιμα καράβια, ώστε να καλύψουμε το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής και να βρεθούμε στο πανέμορφο νησί του Ιονίου Πελάγους.

Πόσο κοστίζει η βενζίνη για το Αθήνα – Κέρκυρα;

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι την Ηγουμενίτσα είναι 470 km. Χρησιμοποιώντας ένα SUV και υπολογίζοντας κατανάλωση την κατανάλωση στα 7,5 lt/100 km, βρίσκουμε ότι θα καταναλώσουμε 35,25 λίτρα βενζίνης. Η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα στις 28 Απριλίου ήταν στα 1,983 €/lt. Αυτό σημαίνει ότι η βενζίνη για να πάμε Αθήνα – Ηγουμενίτσα κοστίζει 69,90 ευρώ.

pasxa-kerkyra-filarmoniki

Κόστος διοδίων και καραβιού για το Αθήνα – Κέρκυρα

Όσον αφορά τα διόδια, χρησιμοποιώντας την Αττική Οδό και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου το συνολικό κόστος αγγίζει τα 46,5 ευρώ. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την Αττική Οδό και επιλέξουμε το ferry boat αντί για τη Γέφυρα, το κόστος των διοδίων μειώνεται στα 35,5 ευρώ.

Μπαίνοντας στο καράβι το κόστος έχει μικρές αποκλίσεις ανάλογα την εταιρεία που θα επιλέξουμε και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Μία μέση τιμή για τα SUV που επιβιβάζονται στα καράβια της γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα είναι στα 35,20 ευρώ, τη στιγμή που η τιμή για τα μικρά αυτοκίνητα πέφτει ακόμα και στα 28 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fb7cdf831c540175eb3727d61c8af249.jpg

Κάνοντας το άθροισμα, βρίσκουμε ότι για να πάει ένα SUV από την Αθήνα στην Κέρκυρα, απαιτούνται 151,6 ευρώ (140,6 χωρίς Αττική Οδό και Γέφυρα). Φυσικά αυτά είναι τα έξοδα μετάβασης, οπότε υπολογίζοντας και εκείνα της επιστροφής, το συνολικό κόστος μόνο για το αυτοκίνητο ανεβαίνει στα 303,2 ευρώ (281,2 ευρώ χωρίς Αττική Οδό και Γέφυρα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...