Range Rover Electric: Ωριμάζοντας προς την τελειότητα

Στη μονόδρομη πορεία προς το μέλλον, κάποιες φορές ο χρόνος που κυλά δεν είναι η αντίστροφη μέτρηση προς τη φθορά, αλλά ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στο συνεχές ταξίδι αναζήτησης της τελειότητας

  • -
  • -

Το αποτύπωμα ενός τροχού στην άσφαλτο του Pacific Coast Highway, στο παρθένο χώμα της Υποσαχάριας Αφρικής, στον πάγο του Αρκτικού κύκλου. Η αέναη περιστροφή ενός χειροποίητου μηχανισμού υψίστης ακριβείας που χωρίζει τη ζωή σε στιγμές. Το διακριτικό και συνάμα πολλά υποσχόμενο pop” μιας σκουρόχρωμης φιάλης που βρέθηκε ξαφνικά στο φως μετά από χρόνια μοναξιάς στο κελάρι. Και αμέσως μετά, το φλύαρο θρόισμα εκατομμυρίων φυσαλίδων που σκάνε καθώς το πολύτιμο υγρό κυλά στο διαυγές κρύσταλλο. Στη μονόδρομη πορεία προς το μέλλον, κάποιες φορές ο χρόνος που κυλά δεν είναι η αντίστροφη μέτρηση προς τη φθορά, αλλά ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στο συνεχές ταξίδι αναζήτησης της τελειότητας. 

Έλα γρήγορα, δοκιμάζω τα αστέρια!

Έξι χρόνια πριν από την άφιξη του Dom Pierre Pérignon στο διάσημο πλέον μοναστήρι του Hautvillers, η διαδικασία προσθήκης ζάχαρης στο κρασί για τη δημιουργία μιας δεύτερης ζύμωσης είχε ήδη καταγραφεί. Και η όμορφη φράση που του αποδίδεται, "Έλα γρήγορα, δοκιμάζω τα αστέρια!", ίσως να προέρχεται από μια έντυπη διαφήμιση του 1900. Η συμμετοχή του Pérignon στην ανάπτυξη της παραγωγής σαμπάνιας, όμως, κάθε άλλο παρά μύθος είναι. Ήταν υπεύθυνος για μια σειρά από καινοτομίες στην οινοποιία, αλλά κυρίως για την εξέλιξή της σε μια μοναδική τέχνη. Σε μια πραγματική ιεροτελεστία! Έδινε ιδιαίτερη σημασία στην προσεκτική μεταχείριση των σταφυλιών για να αποφευχθεί η έκθεση τους στα στοιχεία της φύσης. Η χρήση αρκετών απαλών πιέσεων για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με το δέρμα και η εκχύλιση τανινών είναι μία μόνο από τις μοναδικές τεχνικές του για να παίρνει το καλύτερο από τον πολύτιμο καρπό.

Το περιεχόμενο κάθε μπουκαλιού Dom Perignon προέρχεται αποκλειστικά από ποικιλίες Pinot Noir και Chardonnay μίας και μόνο σοδιάς. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες χρονιές μπορεί να μην υπάρξει καν νέα παραγωγή. Αυτό είναι το τίμημα της τελειότητας. Η τελική σύνθεση του περιεχομένου δεν είναι ποτέ ακριβώς η ίδια. Καμιά χρονιά δεν έχει την ίδια ακριβώς γεύση με την προηγούμενη. Αυτή είναι η μαγεία της χειροποίητης παραγωγής. Ο τρόπος αυτού του μοναδικού κρασιού να αιχμαλωτίζει μια στιγμή στο χρόνο και να την ταξιδεύει ακόμη και δεκαετίες αργότερα όταν θα ανοιχτεί η φιάλη. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα που κάθε μπουκάλι Dom Pérignon παλαιώνεται είναι 7 χρόνια. Ωστόσο, συνήθως η πρώτη σοδειά κυκλοφορεί προς πώληση μετά από περίπου 9 χρόνια. Ακολουθείται από μια δεύτερη κυκλοφορία περίπου στα 18 χρόνια και μια τρίτη περίπου στα 25 χρόνια. Αυτές οι δύο κυκλοφορίες διακρίνονται ως P2 και P3, και ελάχιστοι μόνο τυχεροί έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τέτοιο μπουκάλι. 

Προσπάθησε να το κάνεις ακόμα καλύτερο. Γίνεται, πάντα!

Ο διανοούμενος Jean-Marc Vacheron, στενός φίλος και συνομιλητής σπουδαίων προσωπικοτήτων και επιδραστικών φιλοσόφων όπως ο Βολταίρος και ο Ρουσώ, γνώριζε πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν θα προχωρούσε ποτέ προς τα εμπρός αν όλοι έκαναν αυτό που είναι απλώς απαραίτητο. Η εξέλιξη βασίζεται στην τόλμη, στη φαντασία, στην αναγκαιότητα που νιώθουν οι πραγματικοί πρωτοπόροι να ανακαλύπτουν, να καινοτομούν, να υπερβαίνουν τα δεδομένα όρια. Για αυτό διάλεξε αυτή τη φράση ως motto για τον οίκο υψηλής ωρολογοποιίας Vacheron Constantin που ίδρυσε το 1755. Και είναι ακριβώς αυτή η ανάγκη που οδήγησε την Vacheron Constantin να δημιουργήσει το Les Cabinotiers “The Berkley” Grand Complication: Το πιο προηγμένο ρολόι στον κόσμο. Ένα ρολόι τσέπης, διπλής όψης, με 63 πολύπλοκους ωρολογιακούς μηχανισμούς, με το οποίο η Vacheron Constantin ξεπερνά τον εαυτό της και το ρεκόρ που η ίδια κατείχε από 2015 και το Reference 57260. 

Αποτελούμενο από 2.877 εξαρτήματα, κατασκευασμένα από τα πιο πολύτιμα υλικά και συναρμολογημένα στο χέρι, είναι ένα πραγματικό θαύμα της μικρο-μηχανολογίας. Αρκεί και μόνο να αναλογιστεί κανείς τις ιδιαιτερότητες του ακανόνιστου κύκλου του Κινέζικου ημερολογίου, μοναδική καινοτομία του Les Cabinotiers “The Berkley” Grand Complication, για να αντιληφθεί τη μεγαλοφυΐα πίσω από αυτή τη μοναδική δημιουργία. Η Vacheron Constantin ανακοινώνει ότι χρειάστηκαν 11 χρόνια μεθοδικής δουλειάς και ευλαβικής προσήλωσης στην παραμικρή λεπτομέρεια για τη σχεδίαση, την εξέλιξη και την υλοποίηση του Les Cabinotiers “The Berkley” Grand Complication. Στην πραγματικότητα χρειάστηκαν πολύ περισσότερα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ… 270 χρόνια ιστορίας του οίκου. Διακόσια εβδομήντα χρόνια συνεχούς εξέλιξης, εμπειρίας, και εμμονής με την τελειότητα.

Η πολυτέλεια της εξερεύνησης

Το νέο Range Rover Electric είναι η μετεξέλιξη ενός θρύλου. Η έμφυτη ροπή της μάρκας προς την ανακάλυψη ανεξερεύνητων πεδίων αυτή τη φορά την οδηγεί στην ηλεκτροκίνηση. Αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία για να εκπληρώσει το σκοπό που ήρθε να υπηρετήσει από το 1970, όταν και παρουσιάστηκε το πρώτο Range Rover: Να συνδυάσει πρωτόγνωρα επίπεδα πολυτέλειας και τεχνολογίας, εκλεπτυσμένη αισθητική, συναισθηματική σχεδίαση και ανυπέρβλητες δυνατότητες κίνησης σε κάθε είδους έδαφος για να ταξιδεύει διαρκώς προς νέες εμπειρίες.

Το πανίσχυρο 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου Range Rover Εlectric σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία άνεσης και χαλάρωσης στο ταξίδι που δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο που πατά τους τροχούς εντός, πολύ δε περισσότερο εκτός δρόμου. Ο σεβασμός στον πλανήτη για ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για να τον εξερευνά, είναι πυρήνας της σχεδιαστικής και τεχνολογικής του φιλοσοφίας. Με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το μόνο αποτύπωμα που αφήνει το ηλεκτρικό Range Rover στο παρθένο φυσικό περιβάλλον είναι αυτό των τροχών του. Λένε ότι η απόκτηση κάτι πραγματικά ποθητού δεν ξεκινά από τη στιγμή που το αγοράζεις, αλλά από την πρώτη φορά που θα το δεις. Πριν ο εγκέφαλος επεξεργαστεί τους αντικειμενικούς λόγους που μπορεί να σε κάνουν να το θελήσεις, το συναίσθημα έχει ήδη εκδηλωθεί και η επιθυμία έχει κατακλύσει την ψυχή. Ανέκαθεν, η επιλογή ενός Range Rover ήταν βαθιά συναισθηματική. Είναι ένα high-end προϊόν που δηλώνει εκ των προτέρων ότι θα αναβαθμίσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται κάποιος την έννοια της αυτοκίνησης σε μια modern luxury εμπειρία με πολλές προεκτάσεις.

Χωρίς καν να έχουν ακόμη ανακοινωθεί τιμές ή τεχνικά χαρακτηριστικά με λεπτομέρειες, τουλάχιστον 16.000 υπογραφές έχουν επισήμως μπει στη σχετική λίστα αναμονής. Ναι, τέτοια είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τη μάρκα. Η απόδοση του in-house εξελιγμένου συστήματος κίνησης αποτελούμενου από τη μπαταρία και δύο ηλεκτροκινητήρες θα είναι εφάμιλλη του V8 των 500+ ίππων με δυνατότητα ταχυφόρτισης 800 V. Η ηλεκτρική 4κίνηση θα είναι ακόμη καλύτερη από τη μηχανική. Η ποιότητα και η πολυτέλεια δεν γίνεται να μην είναι στο γνωστό ανυπέρβλητο επίπεδο των βενζινοκίνητων Range Rover. Και με τις άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης, δεν μιλάμε απλώς για τη διαμόρφωση ενός αυτοκινήτου, αλλά για το χτίσιμο ενός ονείρου που θα εκφράζει την προσωπικότητα αυτού που έχει επιλέξει να το ζήσει.

To Range Rover Electric εκφράζει για τη μάρκα το τέλειο, ενσαρκώνοντας όλη τη σοφία των 54 χρόνων συνεχούς αναζήτησης της τελειότητας. Κανείς από αυτούς τους 16.000 πιστούς που έχουν βάλει το όνομά τους στη λίστα αναμονής δεν έχει αγωνία αν θα είναι πράγματι ένα υπέροχο αυτοκίνητο. Η μόνη αγωνία που έχουν είναι πότε θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του νέου Range Rover Electric. Αυτή είναι η πραγματική αξία της μάρκας. Και κάθε στιγμή που περνά, αυξάνεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...