Καταστρέφονται τα Tesla Cybertruck στο νερό;

Η Tesla διαφημίζει το Cybertruck ως αλεξίσφαιρο, αλλά ένα απλό πλύσιμο σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, φαντάζει ως ο κρυπτονίτης του…

  • -
  • -

Το Cybertruck πρόσθεσε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα στη λίστα προβλημάτων του, προκαλώντας έναν τεράστιο πονοκέφαλο στην Tesla. Αυτή τη φορά, δεν είναι το πεντάλ του γκαζιού που κολλάει, επιταχύνοντας ανεξέλεγκτα το όχημα ούτε οι τυχόν σκουριές που μπορεί να εμφανίζει στο αμάξωμα του, που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο πονοκέφαλος για την Tesla και τον Elon Musk ακούει στο όνομα «πλυντήριο αυτοκινήτων»…

Car Wash Mode

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές αλλά και αρκετά video που έχουν αναρτηθεί στα social media από καταναλωτές, υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες του Cybertruck, σημειωτέων με λιγότερα από 10.000 km στο οδόμετρο, που αναφέρουν ότι τα οχήματά τους έχουν καταστεί άχρηστα έπειτα από ένα απλό πλύσιμο στο πλυντήριο αυτοκινήτων!

Το Cybertruck της Tesla, όπως και πάρα πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα, διαθέτουν λειτουργία «Car Wash Mode» η οποία απενεργοποιεί τους υαλοκαθαριστήρες, ασφαλίζει τη θύρα φόρτισης και βάζει το κιβώτιο σε θέση Neutral.

Σύμφωνα λοιπόν με πολλούς ιδιοκτήτες του μοντέλου το Cybertruck τίθεται εκτός μάχης μετά από ένα πλύσιμο στο πλυντήριο αυτοκινήτων! Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, το reset στα ηλεκτρονικά του οχήματος διαρκεί περισσότερες από 5 ώρες όταν η Tesla διαφημίζει την επανεκκίνηση των ηλεκτρικών συστημάτων του Cybertruck -εφόσον χρειαστεί- σε λιγότερο από 2’!

Περνούν λοιπόν νερά που βραχυκυκλώνουν τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου; Προφανώς… Βέβαια, αυτό είναι συνθήκη εκ διαμέτρου αντίθετη με το χαρακτήρα του Cybertruck που διαφημίζεται ως ένα ικανό εκτός δρόμου όχημα.

Και ένα εκτός δρόμου όχημα και θα λασπωθεί και θα βραχεί και εν τέλει -υποτίθεται- ότι θα αντέξει στη σκληρή χρήση. Αλεξίσφαιρο μπορεί να είναι, όπως φαίνεται όμως ο κρυπτονίτης του είναι το νερό

Τι λέει η Tesla  

Ωστόσο, η Tesla έχει μια ολόκληρη ενότητα στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου αφιερωμένη στον καθαρισμό του Cybertruck. Εκεί, συμβουλεύει ξεκάθαρα τους ιδιοκτήτες του μοντέλου να μην πλένουν το αυτοκίνητο τους σε σταθμούς πλυντηρίων!

Επίσης, προτρέπει τους ιδιοκτήτες του Cybertruck να μην πλένουν το αυτοκίνητο τους σε… «ντάλα» ήλιο, ενώ τους συμβουλεύει επίσης, να μην ρίχνουν νερό με πίεση στα παράθυρα, τις πόρτες, τις τσιμούχες του καπό ή τη θύρα φόρτισης.

Δείτε ακόμα: Θα έρθει το Tesla Cybertruck στην Ευρώπη;

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο εγχειρίδιο κατόχου του Cybertruck, η εγγύηση του οχήματος δεν καλύπτει καμία ζημιά που προκαλείται από πλυντήρια αυτοκινήτων.

Επομένως, η Tesla είναι καλυμμένη, δεδομένου ότι έχει ενημερώσει το κοινό για τις «ιδιαιτερότητες» του Cybertruck…

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...