Ποιο Hyundai έχει 4 διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων;

Σήμερα, στην Ελλάδα, υπάρχει ένα μοντέλο της Hyundai το οποίο έρχεται με τέσσερα διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων, ανάλογα με τον κινητήρα που θα επιλέξει ο/η αγοραστής/τρια.

  • -
  • -

Μεγάλη ελευθερία επιλογής προσφέρει ένα μοντέλο της Hyundai σε όποιον και όποια αποφασίσει να το αγοράσει, τόσο σε επίπεδο κινητήρα, όσο και κιβωτίου ταχυτήτων, με το δεύτερο να είναι πιο εντυπωσιακό.

Όσο περνάνε τα χρόνια οι εταιρείες προσπαθούν να ομογενοποιούν τα προϊόντα τους, ώστε να πετυχαίνουν οικονομίες κλίμακας. Παρόλα αυτά, στην προκειμένη περίπτωση οι επιλογές είναι περισσότερες από όσο έχουμε συνηθίσει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/69b5c89d53a3ba5880529ade8d20e923.jpg

Ποιο μοντέλο της Hyundai έχει τέσσερα κιβώτια ταχυτήτων;

Το δημοφιλές μοντέλο της Hyundai που προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά κιβώτια ταχυτήτων είναι το i20. To επιτυχημένο μικρό προσφέρεται με τρία χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και ένα αυτόματο, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τον επιλεγμένο κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο Hyundai Kona στην Ελλάδα

Με ποια κιβώτια ταχυτήτων έρχεται το Hyundai i20 στην Ελλάδα;

Ξεκινώντας από τη βασική έκδοση έχουμε χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, το οποίο συνδυάζεται με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων που αποδίδει 84 ίππους. Στο επόμενο σκαλί είναι το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1,0 λίτρου που αποδίδει 100 ίππους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e36e4bb683e004427bd7345113947245.jpg

Ο κινητήρας του 1,0 λίτρου με τους 100 ίππους μπορεί ακόμα να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, καθώς και με iMT. Το τελευταίο είναι χειροκίνητο με 6 σχέσεις, όμως έχει μία ιδιαιτερότητα. Ο συμπλέκτης μπορεί να αποσυνδεθεί ηλεκτρικά όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι ο/η χρήστης. Όταν συμβαίνει αυτό το αυτοκίνητο κάνει το λεγόμενο coasting, δηλαδή ρολάρει τελείως ελεύθερα, με αποτέλεσμα να χάνει ταχύτητα με πολύ αργό ρυθμό.

Φυσικά το iMT κιβώτιο προχωράει σε coasting μόνο όταν εντοπίσει ότι ο χρήστης δεν πατάει το γκάζι και να το επιτρέπουν οι συνθήκες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το iMT λειτουργεί όπως ένα κλασικό χειροκίνητο.

Για να δείτε αναλυτικά τις τιμές όλων των εκδόσεων του Hyundai i20, πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...