Τεράστια επιτυχία της Suzuki – Τους ξεπέρασε όλους στην Ευρώπη

H Suzuki κατάφερε κάτι μοναδικό, όντας η πρώτη μεταξύ των κατασκευαστών που πωλούν αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • -
  • -

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα OBFCM, τα οποία αποτυπώνουν τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων σε πραγματικές συνθήκες και τις συγκρίνουν με τις εκπομπές που προκύπτουν από την επίσημη διαδικασία μέτρησης WLTP.

co2

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα – σε δείγμα 600.000 αυτοκινήτων  - η πραγματική κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 έχουν απόκλιση περίπου 20% προς τα πάνω από τον κύκλο δοκιμών WLTP. Για τα plug-in υβριδικά, οι πραγματικές εκπομπές CO2 είναι κατά μέσο όρο 3,5 φορές υψηλότερες από τις εργαστηριακές τιμές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αυτά τα οχήματα επί του παρόντος δεν αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, κυρίως επειδή δεν φορτίζονται συχνά. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Ο στόχος μέχρι το 2050

Σύμφωνα με μελέτες, ο τομέας των οδικών μεταφορών φέρει την ευθύνη για περίπου το 1/5 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αναλύοντας τις συγκεκριμένες εκπομπές ρύπων, τα ελαφρά οχήματα (επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά εμπορικά οχήματα) ευθύνονται για περίπου το 70% του συνόλου.

co2

Για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2050 και αφορούν το περιβάλλον, η «Πράσινη Συμφωνία» επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές κατά 90% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Οι νέες διαδικασίες μέτρησης ρύπων, που ξεκίνησαν το 2017 με το WLTP, περιλαμβάνουν και τις μετρήσεις OBFCM (on-board fuel consumption monitoring), όπου αυτοκίνητα εφοδιάζονται με συσκευές μέτρησης σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Στην πρώτη θέση η Suzuki

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων βάσει OBFCM, η διαφορά μεταξύ των εκπομπών CO2 σε πραγματικές συνθήκες κίνησης και των εκπομπών CO2 σύμφωνα με το WLTP για τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από τη Suzuki Motor Corporation ήταν η μικρότερη μεταξύ των αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης εσωτερικής καύσης, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί. Το αναφερόμενο έγγραφο βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2021 και αποτυπώνουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων του 2,5% των αυτοκινήτων της Suzuki εκ του συνόλου των πωλήσεών της (ταξινομήσεις 2021).

suzuki

Να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος για τα αυτοκίνητα βενζίνης είναι 23,7%, ενώ η Suzuki Motor Corporation έχει τη χαμηλότερη απόκλιση, με 9,43%.

Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο μέτρησης και τα αποτελέσματα, μπορείτε να δείτε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...