Τι είναι η Pepita που κατασκευάζει σε περιορισμένες μονάδες η Porsche;

Η Porsche επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς που μάλιστα, αποδεικνύονται άκρως επικερδείς για το brand.

  • -
  • -

Η Porsche κατασκευάζει ορισμένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Δεδομένο αυτό. Η… «μαγεία» της ωστόσο επεκτείνεται και σε άλλα, μη αυτοκινητικά προϊόντα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει «ανοίξει» τις δραστηριότητες της σε νέους τομείς που μάλιστα, αποδεικνύονται το ίδιο ή και περισσότερο σε πολλές περιπτώσεις προσοδοφόροι απ’ ότι τα αυτοκίνητα, για το brand!

Από ρούχα… μέχρι ήδη σπιτιού

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Porsche περιλαμβάνει στην κυριολεξία… τα πάντα! Από ρούχα μέχρι είδη σπιτιού και lifestyle προϊόντα. Με τον κατάλογο μάλιστα να μεγαλώνει από αυτήν την εβδομάδα καθώς προστέθηκαν τρεις επώνυμες καρέκλες που δεν προορίζονται φυσικά για χρήση σε αυτοκίνητα της.

Την κατασκευή των εν λόγω καρεκλών, έχει αναλάβει σε συνεργασία με την Porsche ένας επώνυμος κατασκευαστής επίπλων από την Ελβετία που ονομάζεται Vitra και καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων είναι αρκετά πλούσιοι, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν τα εν λόγω προϊόντα που κατασκευάζει.

Τρεις καρέκλες με το ειδικό ύφασμα… Pepita

Στην έκθεση The Art of Dreams που λαμβάνει χώρα στο Μιλάνο της Ιταλίας αυτήν την εβδομάδα, η Porsche παρουσιάζει τα τρία νέα δημιουργήματά της. Η έμπνευση της πηγάζει από τα εμβληματικά σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς στη θρυλική σειρά της 911, με το ύφασμα που ντύνει τις τρεις αυτές καρέκλες να ονομάζεται Pepita.   

To ύφασμα αυτό είναι ειδικής κατασκευής σε μοτίβο με μικρά τετράγωνα συνδεδεμένα με διαγώνιες ρίγες, χαρακτηριστικό, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως προαιρετική επιλογή στην Porsche 356 και αργότερα στην 911.

Η πρώτη καρέκλα της Porsche ονομάζεται Eames Plastic Side Chair Pepita Edition και είναι  σε λευκό φόντο με κέλυφος μαύρου σφενδάμου και ύφασμα Pepita στη βάση του καθίσματος και στην πλάτη. Διατίθεται στον αριθμό των 1.963 μονάδων με τιμή, 911 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Τι νέο έφερε η Porsche στην Ελλάδα που αλλάζει τα δεδομένα;

Η δεύτερη καρέκλα, ονομάζεται ID Trim L Pepita Edition, κοστίζει 2.530 ευρώ και πρόκειται για μια καρέκλα γραφείου με δερμάτινο προσκέφαλο που φέρει το σήμα της Porsche και θα κατασκευαστεί σε μόλις 911 μονάδες, ενώ η κορυφαία της σειράς, η Petit Repos Pepita Edition, είναι μια καρέκλα «σαλονιού», με επένδυση δέρματος και υφάσματος Pepita, και θα διατεθεί στον περιορισμένο αριθμό των 99 μονάδων με κόστος … 5.179 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...