Kia EV9: Το ηλεκτρικό SUV που φορτίζει συσκευές σπιτιού!

Κάνοντας χρήση αρχιτεκτονικής 800V, το νέο EV9 προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις και μεγάλη χιλιομετρική ελευθερία.

  • -
  • -

Η Kia συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν επενδύσει εδώ και αρκετά χρόνια στην ηλεκτροκίνηση. Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και σήμερα έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε θέση οδηγού όσον αφορά τη σημαντικότερη τάση της εποχής. Η κορυφαία τεχνογνωσία της μάρκας ενσαρκώνεται σήμερα στο EV9 και ουσιαστικά αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους που το επιβλητικό SUV αναδείχθηκε ως το καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2024, αλλά και Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (WCOTY)

Το συστατικό της επιτυχίας

Το νέο EV9 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και ουσιαστικά ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία της Kia στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Στο πάτωμα έχει τοποθετηθεί η μεγαλύτερη μπαταρία που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Kia, με χωρητικότητα 99,8 kWh. Το σημείο που επιλέχθηκε για την τοποθέτηση της έχει σαν αποτέλεσμα την ιδανική κατανομή του βάρους, αλλά και τη διατήρηση του όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος. Στοιχείο που συμβάλλει στη βέλτιστη οδική συμπεριφορά. Το EV9 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Η πρώτη παίρνει δύναμη μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 350 Nm ροπή, με την αυτονομία να αγγίζει τα 563 km! Στη 4κίνητη έκδοση οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας τοποθετημένος σε κάθε άξονα, χαρίζουν στο EV9 συνδυαστική ισχύ 384 ίππων και 600 Nm ροπή! Δύναμη που του επιτρέπει να πραγματοποιεί τη διαδικασία του 0-100 km/h σε μόλις 6 sec! Και αν αυτό δεν σας μοιάζει αρκετό, μέσα από την υπηρεσία Feature-On-Demand, μπορείτε να αποκτήσετε τη λειτουργία Boost, η οποία επιτρέπει στο EV9 να πραγματοποιεί την ίδια διαδικασία σε μόλις 5,3 sec.

Η καινοτομία και η τεχνολογία που καθιστά το EV9 -και γενικότερα την ηλεκτροκίνηση- πιο ελκυστική από ποτέ, είναι η χρήση της αρχιτεκτονικής των 800V. Προσφέρει πολλαπλά οφέλη, με σημαντικότερο από αυτά την ταχεία φόρτιση της μπαταρίας. Σε ταχυφορτιστή DC, αρκούν μόλις 15 λεπτά για να ανακτήσετε 249 km αυτονομίας στη δικίνητη εκδοχή και 225 km στην ισχυρότερη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα, αν η μπαταρία δεν έχει καθόλου ενέργεια, με αυτή την ταχύτητα μόλις 24 λεπτά είναι αρκετά για να ανακτήσει το 80% της ενέργειας της.

Μία ακόμα τεχνολογία που προσφέρει η αρχιτεκτονική των 800V είναι αυτή της αμφίδρομης φόρτισης. Το Vehicle to Load (V2L) γνωρίζει σημαντική απήχηση και στο EV9 επιτρέπει να τροφοδοτήσει με ενέργεια συσκευές, το σπίτι σας, το τροχόσπιτο ή ακόμα και να επιστρέψει ενέργεια σε δίκτυο σε ώρες αιχμής. Αυτό γίνεται χάρη στον μετατροπέα ισχύος, ο οποίος μετατρέπει την τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος από την μπαταρία σε ρεύμα συνεχούς ρεύματος, επιτρέποντας τη φόρτιση για την τροφοδοσία άλλων συσκευών. Ακόμα και σε μία έκτακτη ανάγκη, όπως μία διακοπή ρεύματος, το V2L μπορεί να εξασφαλίσει κανονική λειτουργία σε συσκευές, όπως ψυγεία ή φώτα! 

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης σήμερα

Οι σύγχρονες τεχνολογίες και το υπόβαθρο του EV9 καθιστούν σήμερα την ηλεκτροκίνηση πιο ελκυστική από ποτέ. Η χιλιομετρική ελευθερία που προσφέρει, σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες φόρτισης, δίνουν τέλος στο άγχος της φόρτισης και στις όποιες δεύτερες σκέψεις μπορεί να κάνεις για την ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, οι υψηλές ιπποδυνάμεις, θα σου χαρίσουν μοναδικές επιδόσεις και επιταχύνσεις, αλλά και κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Μη χάνεις χρόνο και μπες στην επίσημη σελίδα της Kia, για να μάθεις τα πάντα για το νέο EV9, αλλά και να βρεις τον κοντινότερο σε σένα επίσημο αντιπρόσωπο Kia για να το ανακαλύψεις από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...