Kia EV9: Οι 3 λόγοι που κάνουν το ηλεκτρικό SUV τόσο ξεχωριστό

Συνδυάζοντας τις γωνίες με τις ακμές και την πολυτέλεια με τον δυναμισμό, το Kia EV9 είναι ακαταμάχητο και ουσιαστικά μοιάζει αδύνατο να περάσει απαρατήρητο…

  • -
  • -

Το EV9 δεν αποτελεί απλά μία ολοκληρωμένη πρόταση της Kia, αλλά μέσο έκφρασης της φιλοσοφίας που διέπει τη μάρκα σήμερα, όπως και το τρόπο με τον οποίο οραματίζεται το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο, πως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV αναδείχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2024 (WCOTY), αλλά και ως το κορυφαίο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, σύμφωνα με την ίδια επιτροπή. Με το EV9 η Kia έθεσε ψηλά τον πήχη αποκαλύπτοντας ένα μοντέλο που καταφέρνει να επιβάλλεται με την πρώτη ματιά. 

Η γοητεία του ρετρό

To EV9 καταφέρνει και ξεχωρίζει άμεσα με τη μοναδικότητα του. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της αγοράς και κεντρίζει το ενδιαφέρον από όποια γωνία και να το παρατηρήσεις ακολουθώντας τη φιλοσοφία Opposites United. Η στιβαρή και επιβλητική σχεδίαση του αμαξώματος χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά γεωμετρικά μοτίβα, συνδυάζοντας αρμονικά τις καμπύλες με τις έντονες ακμές. Είναι φουτουριστικό, αλλά μπορείς να διακρίνεις στοιχεία που διέπουν κατασκευές του παρελθόντος και εξακολουθούν να γοητεύουν μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι απέσπασε και το βραβείο Red Dot για τη σχεδίαση του αμαξώματος. Οι διαστάσεις του, με μήκος που αγγίζει τα 5.015 m, του χαρίζουν κύρος και εκτόπισμα, αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο καταφέρνει να παραμένει κομψό, elegant και εν τέλει premium. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα που κάνουν χρήση τεχνολογίας LED και τα πίσω στο μοτίβο Star Map, χαρακτηρίζουν τη εικόνα του EV9 αναδεικνύοντας και την εταιρική ταυτότητα της φίρμας. 

Οι λεπτομέρειες του αμαξώματος δεν έχουν μόνο αισθητικούς λόγους ύπαρξης, αλλά χαρακτηρίζονται από καινοτομίες που δεν συναντάς σε άλλα μοντέλα. Όλα τα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη βέλτιστη αεροδυναμική, η οποία λειτουργεί προς όφελος της αυτονομίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η κλειστή μάσκα με τα ενεργά flaps χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα που ανοίγουν ή κλείνουν αυτόματα σύμφωνα με τις ανάγκες ψύξης, αλλά και η ειδική 3D σχεδίαση του πατώματος. Όλα αποτελούν κομμάτι της συνολικής μελέτης που έχει σαν αποτέλεσμα συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,28 Cd! Νούμερο εντυπωσιακό για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου! 

Ασυναγώνιστη ευρυχωρία

Το νέο EV9 βασίζεται στην καινοτόμα πλατφόρμα E-GMP της Kia, η οποία και έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί για τις ανάγκες των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Το εντυπωσιακό E-SUV έχει μήκος 5.015 m και μεταξόνιο που αγγίζει τα 3,1 m, στοιχείο που το χρίζει ως το πρώτο ηλεκτρικό της Kia που είναι διαθέσιμο σε 6θέσια ή 7θέσεια διάταξη. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ασυναγώνιστη ευρυχωρία, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία. Οι δυνατότητες διαμόρφωσης στο εσωτερικό και στις δύο εκδοχές είναι τεράστιες, με τα καθίσματα να περιστρέφονται, αλλά και να προσφέρουν τη δυνατότητα πλήρους ανάκλησης, προσαρμόζοντας τη διάταξη ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Την ίδια ώρα, ο χώρος αποσκευών αγγίζει το αστρονομικό νούμερο των 828 lt, ενώ στην περίπτωση της 7θέσιας εκδοχής προσφέρει 333 lt, νούμερο αντίστοιχα εντυπωσιακό. Και αν αυτό δεν σας αρκεί, το EV9 διαθέτει επιπλέον χώρο αποσκευών κάτω από το εμπρός καπό, με χωρητικότητα 90 και 52 lt, αντίστοιχα για την δικίνητη και τετρακίνητη εκδοχή. 

Βιώσιμη πολυτέλεια…

Η ευρυχωρία στην καμπίνα του εσωτερικού, συνδυάζεται με ένα premium περιβάλλον που συνάδει με το κύρος της εντυπωσιακής σχεδίασης του αμαξώματος. Η μινιμαλιστική αισθητική συνδυάζεται με ένα απόλυτα λειτουργικό, εργονομικό και ψηφιακό περιβάλλον. Η προσεκτική επιλογή των υλικών και η συναρμογή τους μαρτυρά την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Η ενιαία διάταξη με τις τρεις οθόνες υψηλής ανάλυσης στην κεντρική κονσόλα μας επιδεικνύει πως θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Τα δύο μεγάλα πάνελ έχουν διάσταση 12,3’’, ενώ ανάμεσα στους υπάρχει και μία μικρότερη σε διάσταση 5,3’’ για την άμεση ρύθμιση κλιματισμού και καθισμάτων.

Όμως, το εσωτερικό δεν ξεχωρίζει μόνο για την premium αισθητική του, αλλά και για την φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή του. Το EV9 ακολουθεί τη στρατηγική Design Sustainability Strategy της Kia και έχει κατασκευαστεί από βιώσιμα υλικά, όπως καλαμπόκι, πλαστικό από δίχτυα ή μπουκάλια, και ως επί το πλείστον από ανακυκλωμένα υλικά. Η ναυαρχίδα της Kia έχει σχεδιαστεί με απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον λογική, η οποία δεν περιορίζεται σε ένα κινητήριο σύνολο μηδενικών ρύπων… Μάθε περισσότερα για το νέο Kia EV9 και μη χάσεις την ευκαιρία να το δεις από κοντά σε έναν επίσημο αντιπρόσωπο Kia.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...