Αποκλειστικές εικόνες - Δείτε πώς κυκλοφορούν τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αττική

Η Ελλάδα έχει προμηθευτεί 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, με 140 να πηγαίνουν στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αυτήν τη στιγμή δοκιμάζονται στους δρόμους. Τι έχουν όμως στο εσωτερικό τους;

  • -
  • -

Στην Ελλάδα βρίσκονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία που αγοράστηκαν για την ανανέωση του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα 140 από αυτά να κατευθύνονται στην πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα 110 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Φυσικά πριν ξεκινήσει η χρήση τους για τη μεταφορά του επιβατικού κοινού, πρέπει να γίνουν δοκιμές με σκοπό να εξεταστεί επί του πρακτέου η απόδοση, η αυτονομία και η συμπεριφορά τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2251d3445a9f3cb942234ba7211accb1.jpeg

Αποκλειστικές εικόνες από τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Αθήνας

Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφαλίσαμε μπορείτε να δείτε ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών τα ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν στο εσωτερικό τους πολλά σακιά με άμμο τοποθετημένο σε διάφορα σημεία, ενώ στο κέντρο βλέπουμε και μία ζάντα λεωφορείου μαζί με το ελαστικό.

Δείτε ακόμα: Video - Στο εργοστάσιο που φτιάχνονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Ελλάδας

Σίγουρα αυτή η εικόνα μοιάζει παράξενη, όμως είναι απόλυτα φυσιολογική καθώς αποτελεί κομμάτι της διαδικασίας δοκιμών. Όλα τα παραπάνω έχουν σκοπό να προσθέσουν βάρος στα ηλεκτρικά λεωφορεία, προσομοιώνοντας την κίνησή τους με κάποιον αριθμό ανθρώπων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/315bd6458a5125270322c0dd408056f3.jpeg

Προσομοίωση βάρους για ρεαλιστικά αποτελέσματα

Ακολουθώντας την παραπάνω πρακτική οι δοκιμές παράγουν αποτελέσματα τα οποία έχουν πραγματική αξία. Αν τα ηλεκτρικά λεωφορεία κινούνταν άδεια, οι δοκιμές δεν θα είχαν νόημα καθώς το βάρος παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση ρεύματος ενός ηλεκτρικού λεωφορείου και κατά συνέπεια στην αυτονομία, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένα diesel λεωφορείο απαιτεί περισσότερο καύσιμο όταν είναι γεμάτο, λόγω του επιπλέον βάρους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις τα ηλεκτρικά λεωφορεία πρέπει να ολοκληρώσουν 5.000 km δοκιμών πριν μπουν σε κυκλοφορία υπό την αιγίδα του ΟΑΣΑ για την Αθήνα και του ΟΑΣΘ για τη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...