Νέο Nissan Qashqai: Δείτε το πρώτο teaser video - Πότε έρχεται;

Το δημοφιλές οικογενειακό SUV της Nissan ετοιμάζεται να παρουσιαστεί στην facelift εκδοχή του και τώρα παίρνουμε μία πρώτη γεύση από την νέα εμφάνιση.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, το Nissan Qashqai εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Η τρίτη γενιά του συνέχισε τις πολύ καλές πωλήσεις στις οποίες μας έμαθαν οι πρώτες δύο, όντα μάλιστα το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και μάλιστα, με μια αξιοσημείωτη διαφορά από το δεύτερο. Τώρα όμως όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα της ανανέωσης, με τους Ιάπωνες να δημοσιεύουν το πρώτο teaser για την facelift εκδοχή.

Σύμφωνα με το video το νέο Qashqai θα παρουσιαστεί επίσημα στις 17 Απριλίου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθει με ανανεωμένη εμφάνιση τουλάχιστον μπροστά. Αν και το πλάνο δεν δείχνει μία ξεκάθαρη εικόνα, αυτό που φαίνεται με βεβαιότητα είναι η νέα εντυπωσιακή φωτεινή υπογραφή των εμπρός φώτων. Σε άλλα νέα βλέπουμε πως το digital στοιχείο θα συνεχίσει να είναι ισχυρό εντός της καμπίνας χάρη στις μεγάλες οθόνες που βρίσκουμε σε ρόλο πίνακα οργάνων και infotainment.

Κάποια πληροφορία σχετικά με τα κινητήρια σύνολα δεν έχει γίνει γνωστή έως τώρα, αλλά το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει να εξοπλίζεται με τις ήπια υβριδικές και e-Power επιλογές, έχοντας ίσως δεχθεί μικρές αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Nissan Juke - Με εντελώς νέο εσωτερικό [video]

1

Υπενθυμίζουμε ότι το σημερινό Nissan Qashqai είναι διαθέσιμο με δύο mild hybrid και ένα εξαιρετικά αποδοτικό full hybrid e-Power σύνολο. Ο βασικός κινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 1.3 λίτρου με mild hybrid ενίσχυση και 140 ίππους, που συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ψηλότερα, ο ίδιος κινητήρας αλλά με απόδοση 158 ίππων έρχεται με αυτόματο κιβώτιο X-Tronic με υποδειγματική λειτουργία για το είδος του (CVT (Continuously Variable Transmission) σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κιβώτια ταχυτήτων, προσφέρουν συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση μετάδοσης. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί ανά πάσα στιγμή να δίνει τη βέλτιστη ισορροπία επιτάχυνσης-οικονομίας καυσίμου, ανάλογα με την θέση του πεντάλ του γκαζιού. Ειδικότερα στην υλοποίηση των υβριδικών αυτοκινήτων της Honda, το κιβώτιο CVT μπορεί να εκμεταλλεύεται και την πολύ υψηλή ροπή του ηλεκτροκινητήρα από τις χαμηλές rpm, ώστε να μειώνονται περαιτέρω οι απαιτήσεις σε καύσιμο.">CVT) και προαιρετικά, συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, η έκδοση e-Power ξεχωρίζει για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, ειδικά εντός πόλης, αλλά και τις δυναμικές επιδόσεις που προσφέρουν οι 190 ίπποιΔείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές του Qashqai στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...