Ποιο Volvo έχει τον μικρότερο φόρο στην Ελλάδα;

Τα αυτοκίνητα, όπως και τα περισσότερα αγαθά, επιβαρύνονται με φόρους. Στην γκάμα της Volvo όμως, υπάρχει ένα μοντέλο που πληρώνει σχετικά λίγα χρήματα!

  • -
  • -

Οι τιμές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από την φορολόγησή τους. Τα τέλη ταξινόμησης και ο ΦΠΑ είναι τα δύο ποσά που θα προστεθούν πάνω στην ΛΤΠΦ (Λιανική Τιμή Προ Φόρων) ενός μοντέλου, για να προκύψει και η τελική τιμή τους. Ο ΦΠΑ είναι στο 24%, ενώ το τέλος ταξινόμησης, μεταβάλλεται ανάλογα με την τιμή του οχήματος, το είδος του, τον εξοπλισμό που φέρει, όπως και τα extra στοιχεία εξοπλισμού που μπορεί να έχει προσθέσει ο αγοραστής, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πληρώνουν τέλη ταξινόμησης, ως ένα επιπλέον κίνητρο αγοράς τους. Έτσι, μένει μόνο ο ΦΠΑ στο 24%.

Το Volvo με τους λιγότερους φόρους

 

Η Volvo είναι μια εταιρεία που τοποθετείται ανάμεσα στις premium μάρκες. Φτιάχνει ποιοτικά, ολοκληρωμένα μοντέλα, με κορυφαία ασφάλεια, τεχνολογίες και υψηλή αποδοτικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και τα Plug-In Hybrid αυτοκίνητα, προσπαθώντας να φέρει στην αγορά πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Το νέο Volvo EX30 είναι το πιο «καθαρό» αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ, όχι μόνο επειδή είναι ηλεκτρικό! Πολλά μέρη στο εσωτερικό του προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά, φέρνοντας τη βιωσιμότητα σε προτεραιότητα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Volvo EX30 με τους 428 ίππους

Βάζοντας στην εξίσωση και το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό (άρα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους), στην Ελλάδα δεν πληρώνει τέλη ταξινόμησης, παρά μόνο ΦΠΑ. Η βασική έκδοση του Volvo EX30 στοιχίζει 30.300 € προ φόρων και η τιμή του διαμορφώνεται στις 37.572 € μετά τους φόρους. Άρα, πληρώνει μόνο 7.272 €, ένα μικρό νούμερο αναλογικά με τα ποσά που επιβαρύνονται συνήθως τα αυτοκίνητα, ειδικά εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Να αναφέρουμε ότι η βασική έκδοση του Volvo EX30 έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα (άρα είναι πισωκίνητη) με 272 ίππους και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία των 51 kWh.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...