Νέο video: Δοκιμάζουμε το Volvo EX30 AWD 428PS

Το EX30 γίνεται το ηλεκτρικό πρόσωπο της Volvo και εμείς το οδηγούμε στην ισχυρότερη εκδοχή του, η οποία αποτελεί και το ταχύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Σουηδική μάρκα.

  • -
  • -

Η Volvo έχει κάνει εδώ και καιρό ξεκάθαρο το όραμα της για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλλον και μοντέλα όπως τα XC40 και C40, έσυραν το χορό για την εποχή των μηδενικών ρύπων. Τώρα όμως ήρθε η ώρα για ένα μοντέλο που έχει δημιουργηθεί από το μηδέν ως ηλεκτρικό, βελτιστοποιώντας έτσι τις δυνατότητες αυτής της νέας τάσης.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου

Αν και πρόκειται για το μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο που έχει βγει ποτέ από τη γραμμή παραγωγής της σουηδικής εταιρείας, αυτό δεν σημαίνει πως το EX30 δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει και πολλές πρωτιές για τη Volvo. Συγκεκριμένα, εκτός του ότι είναι το πιο βιώσιμο μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ, στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση που οδηγούμε εδώ, αποτελεί και το ταχύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν ποτέ οι Σουηδοί.

2

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η μάρκα με τους πιο πιστούς αγοραστές για το 2023 - Είναι Νο1 στην Ελλάδα

Με 0-100 km/h σε 3,6 sec και 428 ίππους, εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, το νέο EX30 καταφέρνει να αφήσει και όποιον βρεθεί εντός της καμπίνας του… με το στόμα ανοιχτό. Πώς μας φάνηκε εμάς; Δείτε τη νέα video-δοκιμή στην κορυφή του άρθρου για να μάθετε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...