Xiaomi SU8: Ο αντίπαλος της Porsche Cayenne έρχεται… από Κίνα!

Μετά το εντυπωσιακό SU7, η Xiaomi ετοιμάζει και το SU8, ένα νέο πολυτελές SUV μεγάλων διαστάσεων που βάζει στο στόχαστρο εδραιωμένες δυνάμεις της Ευρώπης…

  • -
  • -

Πριν λίγο καιρό, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στο Xiaomi SU7, ένα ηλεκτρικό sedan με εντυπωσιακή σχεδίαση το οποίο παράλληλα, ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο του κινέζικου κολοσσού, γνωστό από τον χώρο της τεχνολογίας. Οι προδιαγραφές του ήταν εντυπωσιακές, ενώ η ίδια η Xiaomi προχώρησε σε άμεση σύγκριση με την Porsche Taycan, το σημείο αναφοράς της ηλεκτροκίνησης σε ό,τι αφορά τον σπορ χαρακτήρα και την ευχαρίστηση του οδηγού. Τώρα οι Κινέζοι ετοιμάζουν και δεύτερο project, το οποίο θα ανήκει στην πολυτελή SUV κατηγορία και ο στόχος του, δεν θα είναι άλλος από τα επιτυχημένα μοντέλα της Ευρώπης, όπως το Cayenne.

Στόχος η πολυτέλεια και οι επιδόσεις

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, όμως είναι πολύ πιθανό το Xiaomi SU8, αν όντως ονομαστεί έτσι, να βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και όχι σε εκείνη που χρησιμοποιεί το SU7. Είναι πιθανό να παρουσιαστεί τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όσο και σε παραλλαγή με range extender, δηλαδή με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που όταν χρειάζεται θα καίει βενζίνη για να προσφέρει extra αυτονομία, σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμος κάποιος φορτιστής. Οι διαστάσεις του θα το τοποθετούν στη μεγάλη κατηγορία των SUV, παρόμοια με τις Mercedes-Benz GLE, BMW X5, Porsche Cayenne, Range Rover Sport κλπ.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το αυτοκίνητο της Xiaomi - Έχει 673 ίππους

Επίσης, η Xiaomi θέλει να το τοποθετήσει στο ίδιο επίπεδο και σε άλλους τομείς, όπως η πολυτέλεια και η τεχνολογία. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, όμως αναμένεται ότι η Xiaomi θα θελήσει να παρουσιάσει κι άλλα μοντέλα, για να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Άλλωστε με την παρουσίαση του SU7, κυριολεκτικά… σάρωσε. Δεν ήταν μόνο τα δημοσιεύματα των media και η εντύπωση που προκάλεσε στο κοινό η παρουσίαση ενός αυτοκινήτου από μια εταιρεία τεχνολογίας. Υπήρξε πραγματική… θύελλα ενδιαφέροντος, αν σκεφτούμε ότι μέσα σε 27 λεπτά πραγματοποιήθηκαν 50.000 παραγγελίες.

Οι φωτογραφίες του άρθρου δεν είναι επίσημες της Xiaomi αλλά προέρχονται από ανεξάρτητο σχεδιαστή (Sugar Design).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...