Το παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο του 2024 είναι BMW - Δείτε ποιο

Η όγδοη γενιά του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κριτικής επιτροπής και τον 9ο τίτλο για τους Βαυαρούς στον διάσημο θεσμό βραβείων.

  • -
  • -

Πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών, ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό και, για πρώτη φορά, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – στην έκδοση i5, η νέα BMW Σειρά 5 ενισχύει τη θέση της στην πολυτελή executive κατηγορία. Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards, η νέα άφιξη ξεχώρισε ανάμεσα στα πολυτελή μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου τους τελευταίους 12 μήνες. Κάπως έτσι, η Σειρά 5 ήταν αυτή που κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car 2024 (Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024). Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου 2024 της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

1

Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. Τα σκορ καταγράφηκαν στη συνέχεια λεπτομερώς από τους διοργανωτές των World Car Awards. Το μοντέλο των Βαυαρών, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από 13 νέα πολυτελή μοντέλα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κριτικής επιτροπής, όχι μόνο με την απόδοση ισχύος των εξηλεκτρισμένων θερμικών κινητήρων της, αλλά και με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις και τις πολυάριθμες ψηφιακές καινοτομίες. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Η ετυμηγορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής δείχνει ότι ο ισχυρός χαρακτήρας των προϊόντων μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της BMW πείθουν και εμπνέουν απαιτητικά target group σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Bernd Körber, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Μάρκας & Προϊόντων της μάρκας BMW, Connected Company.

2

Δείτε ακόμη: Έτσι θα είναι το νέο SUV της BMW - Πότε θα κυκλοφορήσει;

Η BMW κατακτά τον ένατο τίτλο στα World Car Awards

Ο θεσμός World Car Awards ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και ήρθε να πλαισιώσει εθνικούς και τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την αναγνώριση εξαιρετικών καινοτομιών και νέων προϊόντων στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Φέτος, βραβεία απονεμήθηκαν σε συνολικά πέντε κατηγορίες πέρα από το συνολικό έπαθλο.

3

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW i5 eDrive40 340 PS

Μέχρι τώρα, η BMW είχε συγκεντρώσει οκτώ βραβεία στον θεσμό World Car Awards. Ένας από τους νικητές ήταν η BMW Σειρά 7, η οποία κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car το 2016. Το 2018, το βραβείο World Performance Car απονεμήθηκε στην BMW M5. Αυτός ο ένατος τίτλος για τη βαυαρική premium αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο πιο πρόσφατος σε μια μακρά σειρά διακρίσεων που απέσπασε η νέα Σειρά 5 τους τελευταίους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση προσέθεσε στη συλλογή τροπαίων συνολικά τρία βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς (Car of the Year) από τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ιταλία.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...