To Volkswagen των 49.100 € που πουλάει σαν... ζεστό ψωμάκι

Από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει αύξηση στις ταξινομήσεις του της τάξεως του 156%. Και μάλιστα σε μία μόνο αγορά…

  • -
  • -

Η Volkswagen μοιάζει να διάγει στιγμές ευτυχίας στις ΗΠΑ. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, οι παραδόσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 21%, με τα SUV φυσικά να τραβούν σα μαγνήτης τους αγοραστές, αλλά να ακολουθούν με εξαιρετικά υψηλή ανάπτυξη τα hot hatch της εταιρείας!

VW Golf GTI και R

Συγκεκριμένα, η ζήτηση για το VW Golf GTI αυξήθηκε κατά 156%, στις 2.412 μονάδες, ενώ αντίστοιχα υψηλή ήταν και η ζήτηση για το Golf R, όπου η αύξηση στις πωλήσεις του ήταν της τάξεως του 125%, φθάνοντας αισίως, τις 1.233 μονάδες.

Οι λόγοι αυτής της έκρηξης για τα οδηγοκεντρικά μοντέλα της VW είναι κατά πάσα πιθανότητα… δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ανανεωμένο Golf GTI παύει να εφοδιάζεται με χειροκίνητο σασμάν, που στις ΗΠΑ όσο παράδοξο κι αν ακουστεί, περισσότερα από τα μισά GTI επιλέγονταν με μηχανικό κιβώτιο!

Ο δεύτερος αφορά τη στροφή της VW στην ηλεκτροκίνηση, όπου ως γνωστόν, παύει σταδιακά την κυκλοφορία μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με το ανανεωμένο 8,5άρι Golf να είναι και το τελευταίο της θρυλικής οικογένειας με θερμικό κινητήρα κάτω από το καπό του. Το μελλοντικό 9αρι Golf, θα μπαίνει αποκλειστικά… στην πρίζα.

Οι Αμερικάνοι, όπως και πολλοί ακόμα Ευρωπαίοι αλλά και Ασιάτες «πολίτες» αυτού του κόσμου, τρέχουν να προλάβουν να αποκτήσουν τα τελευταία του είδους αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που απευθύνονται στον Πραγματικό Οδηγό, γιατί σύντομα θα εκλείψουν από τον αυτοκινητικό χάρτη.

Κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη όχι μόνο από τη ζήτηση που υπάρχει για το Golf GTI και R της VW αλλά και για μοντέλα άλλων εταιρειών όπως τις M2 και M3 της BMW, το Type R της Honda, τις A35 & 45 AMG της Mercedes κ.α.

Δείτε ακόμα: Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη για το νέο VW Golf

Χωρίς φυσικά στην εξίσωση αυτή να συμπεριλαμβάνονται και οι προτάσεις των εξωτικών κατασκευαστών όπως της Ferrari και της Lamborghini όπου τα βιβλία παραγγελιών τους έχουν κλείσει για όλες σχεδόν τις προτάσεις τους την επόμενη διετία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...