Σεισμός στην Ταϊβάν: Σείστηκαν δρόμοι και γέφυρες (απίστευτα video)

Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε την Ταϊβάν ήταν τόσο ισχυρός που οι οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους. Τα video είναι συγκλονιστικά.

  • -
  • -

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 77 αγνοούνται από τον καταστροφικό σεισμό στην Ταϊβάν. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό της τελευταίας 25ετίας στη νήσο, με κτήρια να καταρρέουν και δρόμους να κόβονται στη μέση.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

 

Στα πλάνα που μεταδίδονται, ολόκληρες πολυκατοικίες παίρνουν επικίνδυνη κλίση, σπίτια γίνονται συντρίμμια και γέφυρες τραντάζονται. Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μένει χωρίς ρεύμα, αφού το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές καταστράφηκε.  

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη της Κίνας, με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα περισσότερους ανθρώπους από τα συντρίμμια.

Λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους ήταν πολύ έντονος, με τους δρόμους να σείονται και τις γέφυρες να ταρακουνιούνται συθέμελα. Τα video είναι αποκαλυπτικά, με τους οδηγούς να σταματούν τα οχήματά τους.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...