Επίσημο: 4 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα για τα ηλεκτρικά - Για όλο το 2024

Ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεσμεύτηκε ότι για όλους τους υπόλοιπους μήνες του 2024 θα διατίθενται σημαντικά ποσά για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς, ενώ καταγράφονται μεγάλοι αριθμοί και στις υπόλοιπες κατηγορίες όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά moto και τα microcars.

Όλες αυτές οι κατηγορίες οχημάτων δικαιούνται επιδότησης από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, το οποίο τους τελευταίους μήνες «τρέχει» με αυξημένους ρυθμούς, καθώς ανακοινώνονται συνεχώς νέοι γύροι πληρωμών προς δικαιούχους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3fe8e60235ddb58b89383d5f9c85af91.jpg

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί, με τις πληρωμές στους δικαιούχους να αποκτούν αυξημένη συχνότητα, ώστε να μπει τέλος στις καθυστερήσεις που καταγράφονταν από το πρόγραμμα.

Δείτε ακόμα: Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Μπορώ να πουλήσω το ηλεκτρικό που πήρα με επιδότηση;

4 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, για όλο το 2024

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε ότι κάθε μήνα, για όλο το 2024, θα δίνονται περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία θα πηγαίνουν στους λογαριασμούς δικαιούχων του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b9d8c5170558d3478a32cc34af12d916.jpg

Στις περισσότερες περιπτώσεις τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα που έχουν κάνει αίτηση στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 περιμένουν πολλούς μήνες για να λάβουν τα χρήματά τους. Κατά συνέπεια, η υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού, θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...