Η Ford ετοιμάζει νέο SUV - Στην Ισπανία η κατασκευή του

Η Ford θα προσθέσει στο εργοστάσιο της στη Βαλένθια ένα νέο SUV μοντέλο, με ποικίλα συστήματα κίνησης, αναβαθμίζοντας την ευρωπαϊκή της γκάμα.

  • -
  • -

Το εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας απασχολεί σχεδόν 4.800 άτομα και πλέον μετά την απόσυρση των Mondeo και S-Max/Galaxy από τη γραμμή παραγωγής του, έχει μείνει αποκλειστικά… με το Kuga. Για λίγο ακόμα βέβαια, γιατί όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ετοιμάζονται εκπλήξεις.

Ένα SUV και ένα ηλεκτρικό μοντέλο

«Δεδομένων των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο, πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος ώστε να προσθέσουμε ένα ολοκαίνουργιο SUV μοντέλο, με ποικίλα συστήματα κίνησης στην ευρωπαϊκή μας γκάμα, ένα αυτοκίνητο που φυσικά θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο μας στη Βαλένθια», ανέφεραν εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ford δεν διευκρίνισε τι μοντέλο θα είναι αυτό, από την άποψη ότι δεν αποκάλυψε σε ποια κατηγορία θα τοποθετείται, δημοσιεύματα ωστόσο από ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα υβριδικό όχημα αλλά και για ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο! Σε πρώτη φάση πάντα…

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες, χαιρέτησε την απόφαση της Ford κρίνοντας ότι είναι θετική τόσο για την πόλη όσο και για τους 4.800 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, οι οποίοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους και για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ακόμα: Ποιο SUV της Ford αγοράζεις με προκαταβολή 4.799 ευρώ;

Η Ford θα κατασκευάσει λοιπόν πέραν του «άγνωστου» νέου SUV της στη Βαλένθια και ηλεκτρικά οχήματά νέας γενιάς πάνω στην εξ’ ολοκλήρου νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στα «κεντρικά» της φίρμας στις ΗΠΑ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...