Το Toyota Hilux γίνεται ηλεκτρικό - Έρχεται το 2025

Μπορεί η Toyota να είναι σκεπτική απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως η παγκόσμια τάση είναι ξεκάθαρη. Κάπως έτσι, ετοιμάζει ήδη το πρώτο της ηλεκτρικό pick up.

  • -
  • -

Η Toyota, αν και φημίζεται για τα αξιόπιστα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Πρόσφατα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Hilux μέχρι το τέλος του 2025.

Το Hilux αποτελεί θρύλο παγκοσμίως, με τεράστια απήχηση και στην Ταϊλάνδη, την χώρα από την οποία θα ξεκινήσει την πορεία του. Άλλωστε, το 2022 η Toyota παρουσίασε εκεί μια πρωτότυπη ηλεκτρική έκδοσή του για τα 60 της χρόνια στην χώρα. Αυτό το πρωτότυπο μάλιστα είχε αναπτυχθεί εν μέρει και στην Ταϊλάνδη, η οποία λειτουργεί ως κέντρο παραγωγής της Toyota για την περιοχή.

toyota-hilux-revo-bev-ilektriko-pickup-pick-up copy

Τα βήματα μέχρι την παρουσίαση του ηλεκτρικού Toyota Hilux

Προς το παρόν, η τοποθεσία της τελικής παραγωγής του ηλεκτρικού Hilux παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, ο κ. Yamashita επιβεβαίωσε ότι πριν την μαζική παραγωγή, το όχημα θα περάσει από ενδελεχείς δοκιμές στην τουριστική πόλη Πατάγια της ανατολικής Ταϊλάνδης. Περίπου δώδεκα ηλεκτρικά Hilux αναμένονται εκεί τον επόμενο μήνα, με σκοπό να αξιοποιηθούν ως μέσα δημόσιας μεταφοράς στον δημοφιλή προορισμό.

Δείτε ακόμα: Toyota Hilux: Παύση παραγωγής για δύο εκδόσεις - Αναλυτικά οι τιμές

Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της ταϊλανδικής κυβέρνησης για την κατασκευή μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του D-MAX από την Isuzu, μεγάλη ανταγωνίστρια της Toyota στην κατηγορία των pick up, μέσα στο 2025.

toyota-hilux-bev-pick-up-pickup-thira-thyra-fortisis

Πολύ πιθανό να έρθει και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Ενώ η Ταϊλάνδη βρίσκεται στο επίκεντρο των ηλεκτρικών σχεδίων της Toyota για το Hilux, η εταιρεία δεν σταματά εκεί. Κατέχοντας περίπου το 30% της αγοράς pick-up στην Ευρώπη, η Toyota εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει και εδώ μία ηλεκτρική έκδοση του Hilux. Ο επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της Toyota για την Ευρώπη, Emmanuel Beaune, δήλωσε πως έχουν δεχθεί πολλά ερωτήματα για ένα τέτοιο όχημα.

Παρόλο που η τελική απόφαση για την Ευρώπη δεν έχει παρθεί, η Toyota σίγουρα κινείται προς την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, δεν εγκαταλείπει και τις άλλες επιλογές, διατηρώντας μια «πολυδιάστατη προσέγγιση» καθώς θέλει να προσφέρει στους πελάτες της ευρεία γκάμα κινητήρων, όπως ηλεκτρικούς, βενζίνης, υβριδικούς, ακόμα και υδρογόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...