Το μέλλον της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Σε έναν κόσμο όπου η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ραγδαία έδαφος, είναι έντονη η ανάγκη για πρωτοποριακές λύσεις, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες φόρτισης που δημιουργούνται σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά.

  • -
  • -

Καθώς η Ελλάδα περνάει σε ένα εξηλεκτρισμένο αυτοκινητιστικό περιβάλλον, εξερευνούμε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές που έχει να προσφέρει η αγορά. Σε αυτή μας την αναζήτηση θέλαμε να βρούμε μία εταιρεία που να μην ασχολήθηκε με τον τομέα της διαχείρισης ρεύματος μόλις τα τελευταία χρόνια, αλλά να έχει παράδοση πολλών χρόνων.

Η αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εξελίσσεται με πρωτοφανή ρυθμό και η Sungrow αναλαμβάνει να ανταποκριθεί με πρωτοποριακές λύσεις. Γνωστή για την υπεροχή της στα ηλεκτρονικά ισχύος, η Sungrow είναι έτοιμη να φέρει την επανάσταση στην ευρωπαϊκή υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι δύο φορτιστές που ξεχωρίζουν είναι οι IDC180E και AC22E-01, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί ώστε να πρόκειται να ηγηθούν των προσπαθειών της εταιρείας στην Ελλάδα.

sungrow-fortistes-dc-ac-wallbox

Ενισχύοντας τα ηλεκτρικά όνειρα της Ελλάδας

Η Ελλάδα, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βιώνει ένα κύμα ζήτησης για δημόσιες, ημιδημόσιες και ιδιωτικές υποδομές φόρτισης. Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη για καινοτομία και βιώσιμες πηγές εσόδων σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα. Με στόχο ένα στα τρία καινούρια αυτοκίνητα που ταξινομούνται στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικό μέχρι το 2030, η χώρα κάνει φιλόδοξα βήματα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης. Η μετατόπιση είναι αισθητή, καθώς τον Φεβρουάριο του 2024 τα ηλεκτρικά αποτελούσαν ποσοστό άνω του 12% επί των συνολικών πωλήσεων, ένα αξιοσημείωτο άλμα από μόλις 0,5% το 2019.

Δείτε ακόμαΕλλάδα: Στην πρίζα 6 στα 10 αυτοκίνητα - Δείτε σε ποια κατηγορία κάνουν πάρτυ

Αυτή η ταχεία υιοθέτηση αναδεικνύει τη σημασία ενός ισχυρού δικτύου φόρτισης, και η Sungrow αναλαμβάνει να καλύψει αυτή την κρίσιμη ανάγκη.

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Οι διαταραχές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, η κρίσιμη έλλειψη τσιπ ημιαγωγών και οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών ιόντων λιθίου, έχουν δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια. Τα αυξημένα παγκόσμια ποσοστά πληθωρισμού έχουν επίσης ρίξει τη σκιά τους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

sungrow-dc-fortistis-leoforio

Παρά τα εμπόδια αυτά, το κίνημα της ηλεκτροκίνησης παραμένει ανθεκτικό, αντλώντας δύναμη μεταξύ άλλων από τα κίνητρα και τους κανονισμούς που υποστηρίζονται από το AFIR (πρωτοβουλία για εναλλακτικά καύσιμα), το fit-for-55 (σχέδιο της ΕΕ για μηδενισμό των εκπομπών αέριων ρύπων μέχρι το 2055) και το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ. Ειδικότερα, μια συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ορίζει ότι μόνο τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα είναι επιλέξιμα για ταξινόμηση στην ΕΕ από το 2035, σηματοδοτώντας τη δέσμευση για βιωσιμότητα.

Sungrow: Πρωτοπορία στις λύσεις φόρτισης

Αντλώντας γνώση από την 26ετή εμπειρία της στα ηλεκτρονικά ισχύος, οι τελευταίοι φορτιστές της Sungrow χαρακτηρίζονται από ποιότητα βιομηχανικού επιπέδου, σε συνδυασμό με μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία. Με μια γκάμα φορτιστών EV από 7 kW AC έως 180 kW DC, η Sungrow καλύπτει διάφορα σενάρια, από οικιακές έως δημόσιες ανάγκες φόρτισης. Η επιτυχία της εταιρείας στα φωτοβολταϊκά (PV) και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά της να καλύπτει τη ζήτηση για λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε περισσότερες από 150 χώρες.

sungrow

Γιατί ξεχωρίζουν οι φορτιστές της Sungrow

Η Sungrow διακρίνεται με μια σειρά πλεονεκτημάτων, τα οποία τη διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό:

AC Wallboxes:

Εύκολη προεγκατάσταση

Συνδεσιμότητα μέσω 4G, Wi-Fi και Ethernet

Έξυπνη εξισορρόπηση φορτίου

Συμβατότητα με ηλιακή ενέργεια

Εγγύηση 3 ετών στάνταρ (προαιρετική επέκταση της εγγύησης)

Σταθμοί φόρτισης DC:

Εύκολη προεγκατάσταση

OCPP 2.0.1, Plug + Charge (ISO15118) έτοιμο

Συνδεσιμότητα μέσω 4G, Wi-Fi και Ethernet

Πατενταρισμένη τεχνολογία ψύξης των αγωγών ρεύματος

Υψηλή απόδοση, με εσωτερικές μονάδες ισχύος για σταθμούς DC

Συμβατότητα με ηλιακή ενέργεια

Εγγύηση 3 ετών ως στάνταρ (προαιρετική επέκταση της εγγύησης)

dc-fortistes-sungrow

Διαμορφώνοντας το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας

Η Sungrow έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης MID για τη διευκόλυνση της ατομικής χρέωσης για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Η διαχείριση του φορτίου μεταξύ διαφορετικών ομάδων σταθμών φόρτισης και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε συστήματα διαχείρισης ενέργειας κερδίζουν επίσης ολοένα και περισσότερο έδαφος. Η Sungrow είναι αφοσιωμένη στην παροχή μιας απροβλημάτιστης εμπειρίας για τους πελάτες, καθιστώντας τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεσματική, βιώσιμη και επωφελή τόσο για τους χρήστες όσο και για το περιβάλλον.

Μιλώντας με έναν πραγματικά ειδικό στο αντικείμενο

Για όλα τα παραπάνω μας μίλησε ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος, ο Χρήστος Τσέγκης. Ο κ. Τσέγκης είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτροκλόγων μηαχνικών και μηχανικών υπολογιστών του ΕΜΠ, ενώ έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακό πάνω στα Βιώσιμα Ενεργειακά Συστήματα, στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

christos-xristos-tsegis-tsegkis-sungrow

Καθηγητής Cao Renxian

Συμπερασματικά, η Sungrow βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης του τοπίου της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ελλάδα. Οι καινοτόμες λύσεις φόρτισης που προσφέρει, υπόσχονται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ελλάδας για την ηλεκτροκίνηση. Μείνετε συνδεδεμένοι με το ταξίδι της Sungrow και εξερευνήστε τις πρωτοποριακές λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Sungrow EV Charging.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...