Έρχεται Ελλάδα το ακριβότερο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz: Πόσο κάνει στη Γερμανία;

Οτιδήποτε φέρει το όνομα Maybach στον τίτλο, σίγουρα μας προδιαθέτει για παροχές και πολυτέλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ποια είναι λοιπόν η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα;

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz αποτελεί αδιαμφισβήτητο ορόσημο στην πολυτελή κατηγορία, έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και πιο… ακριβά μοντέλα. Στην πλειοψηφία αυτών των αυτοκινήτων βρίσκουμε μία συγκεκριμένη λέξη στο όνομα, η οποία δεν είναι άλλη από τον τίτλο Maybach.

1

Είτε μιλάμε για sedan, είτε για SUV, όλες οι Mercedes-Maybach μπορούν να κάνουν σχεδόν τους πάντες να ντρέπονται να πατήσουν μέσα με τα παπούτσια, προσφέροντας την πιο περιποιημένη και ξεχωριστή μετακίνηση. Αυτή η παράδοση βέβαια συνεχίζεται και στην ηλεκτρική εποχή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εκκίνηση των πωλήσεων για την ολοκαίνουργια Maybach EQS SUV, στην Ευρώπη. Το υπερπολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο πλέον ξεκίνησε να διατίθεται στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ σύντομα θα έρθει και στη χώρα μας.

2

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Mercedes-MAYBACH EQS 680 SUV, η οποία αποτελεί την κορυφαία έκδοση του πληθωρικού μοντέλου από πλευράς παροχών, επιδόσεων και φυσικά κόστους. Με τιμή εκκίνησης τις 200.634 € στη Γερμανία, η κορυφαία έκδοση κοστίζει σχεδόν 53.000 € περισσότερο από την αμέσως επόμενη έκδοση 580 4MATIC SUV. Στη χώρα μας, η τελευταία τιμολογείται στις 160.400 €, που σημαίνει πως η κορυφαία Maybach σίγουρα θα ξεπερνά το φράγμα των 200 χιλιάδων και στην ελληνική αγορά. Ευτυχώς καταφέρνει να ξεχωρίζει κιόλας, έτσι ώστε να δικαιολογεί την σημαντικά υψηλότερη τιμή.

3

Το εξωτερικό της Mercedes-Maybach EQS SUV διαφοροποιείται χάρη στην εντυπωσιακή σχεδίαση, με χαρακτηριστικά στοιχεία Maybach που προσθέτουν την απαραίτητη πινελιά. Η μάσκα Maybach, η κομψή πίσω άποψη με φώτα LED και μια γκάμα αποκλειστικών δίχρωμων βαφών, συνθέτουν την εντυπωσιακή εμφάνιση. Στο εσωτερικό, το επίπεδο πολυτέλειας ξεπερνά οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, φέροντας πληθώρα οθονών με μεγέθη από 17,7 ίντσες έως και τις μικρότερες των 11,6 ιντσών στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Φυσικά για όλες τις επιφάνειες έχουν επιλεχθεί τα πιο εκλεκτά υλικά, ενώ την εξαιρετικά χαλαρωτική εμπειρία που προσφέρουν τα άκρως αναπαυτικά καθίσματα, συμπληρώνει το ηχοσύστημα 4D με τα 15 ηχεία της Burmester. Στα πίσω καθίσματα φυσικά δεν λείπουν στοιχεία όπως τα πτυσσόμενα τραπεζάκια και το ψυγείο στην κεντρική κονσόλα.

4

Δείτε ακόμη: Νέο Peugeot E-3008: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις - Πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Κίνηση στο ηλεκτρικό μοντέλο χαρίζουν τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον κάθε άξονα), τα οποία αποδίδουν 658 ίππους και 950 Nm ροπή. Αυτά επιτρέπουν στο κτηνώδες SUV των 3.075 kg να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 4,4 sec, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 210 km/h. Η μπαταρία των 118 kWh χαρίζει αυτονομία έως και 608 km (672 km σε αστικό κύκλο), ενώ για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας, σε ταχυφορτιστή ισχύος έως και 200 kW χρειάζεται περίπου μισή ώρα για το 10% - 80%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...