Τραγωδία σε αγώνα Ράλλυ στην Ουγγαρία – 4 νεκροί θεατές (δείτε το video)

Τα πλάνα από την στιγμή του δυστυχήματος είναι τρομακτικά. Το αγωνιστικό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στους θεατές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 από αυτούς.

  • -
  • -

Η Ουγγαρία και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνούν. Τέσσερις άνθρωποι που είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν το 11ο Ράλλυ Esztegom-Nyerges έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ξέφυγε της πορείας του και τους παρέσυρε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διαδρομή Lábatlan–Bajna. Ο οδηγός του Skoda Fabia Rally2 έχασε τον έλεγχο, το όχημα γλίστρησε ανεξέλεγκτο με κατεύθυνση προς το σημείο που στέκονταν όρθιοι θεατές. Στο σημείο επικράτησε πανικός, καθώς παρέσυρε πολλούς από αυτούς.

rally

Οκτώ ασθενοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος. Δυστυχώς, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου. Επίσης, ένα παιδί κι ένας ενήλικας μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο και άλλοι 6 με ελαφρύτερα τραύματα.

Οι διοργανωτές του Ράλλυ Esztergom-Nyerges ακύρωσαν τον αγώνα, με τις αρμόδιες Αρχές να ξεκινούν άμεσα έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

rally

Η Ουγγρική Ένωση Μηχανοκίνητου Αθλητισμού εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων, αναφέροντας πως θα διερευνήσει τα αίτια σε συνεργασία με την αστυνομία. Έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, η MNASZ δήλωσε πως δεν θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.

Δείτε την στιγμή του δυστυχήματος

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...