Το απίθανο Ford των 800 ίππων που έρχεται Ελλάδα

Ένα μοντέλο που κάνει αυτοκίνητα με ρεκόρ στο Nurburgring να ιδρώνουν και την μεγαλύτερη ισχύ που έχουμε δει ποτέ σε αυτοκίνητο της Ford έρχεται στη χώρα μας.

  • -
  • -

Η Ford Mustang αποτελεί σίγουρα το πιο αναγνωρίσιμο σπορ μοντέλο του Αμερικανού κατασκευαστή, αλλά ποτέ δεν αποτελούσε το ισχυρότερο του αυτοκίνητο, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Αυτή η θέση άνηκε στο καθαρόαιμο supercar της μάρκας, το GT των 660 ίππων. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν χάρη στην παρουσίαση μίας άκρως σκληροπυρηνικής έκδοσης της νέας Mustang που ακούει στο όνομα GTD (GT Daytona) και έχει ισχύ που αγγίζει τους 800 ίππους. Σαν να μην έφτανε αυτό, αυτό το εντυπωσιακό, ειδικό μοντέλο θα διατεθεί σύντομα και στην ελληνική αγορά.

1

Με αμάξωμα από ανθρακονήματα, ημιενεργή ανάρτηση και ειδικά σχεδιασμένη αεροτομή που συμβάλει στην αύξηση της κάθετης δύναμης, η Ford Mustang GTD έχει δημιουργηθεί για να σταθεί απέναντι από κατασκευές όπως η Porsche 911 GT2 RS και η Mercedes-AMG GT Black Series, δανειζόμενο τεχνολογία αλλά και μέρος της φιλοσοφίας της αγωνιστικής έκδοσης GT3.

2

Κάτω από το μακρύ καπό κρύβεται ένας ειδικά εξελιγμένος υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,2 λίτρων, διπλές εισαγωγές αέρα και το πρώτο σύστημα ξηρού κάρτερ που τοποθετείται σε μια Mustang δρόμου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της λίπανσης του κινητήρα κατά τη διάρκεια διαδοχικών και απαιτητικών στροφών. Το όριο περιστροφής ξεπερνά τις 7.500 rpm, με το σύστημα εξάτμισης να είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ διαθέτει ενεργές βαλβίδες.

2

Η ισχύς των 800 ίππων περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός άξονα μετάδοσης κίνησης ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα και συνδέεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο, που με τη σειρά του είναι εγκατεστημένο πίσω για βέλτιστη κατανομή βάρους που σχεδόν αγγίζει την ιδανική αναλογία 50/50 εμπρός/πίσω. Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Mustang GTD ενισχύονται περαιτέρω από μια ημι-ενεργή ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τόσο τη σκληρότητα των ελατηρίων όσο και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η Porsche Taycan Turbo GT των 1.108 PS - Τιμή στην Ελλάδα

Η παραγωγή της Mustang GTD θα είναι περιορισμένη και με την τιμή αυτής να ξεκινά από τις 300.000 δολάρια στην αμερικανική αγορά, καταλαβαίνεται πως το κόστος απόκτησης στη χώρα μας θα είναι τουλάχιστον… σοκαριστικό. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την νέα ειδική κατασκευή, ενώ αν σας φαίνεται ακριβή, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις τιμές στην Ελλάδα για τις νέες Mustang GT, Mustang GT Convertible και Mustang Dark Horse.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...