Νέα, υβριδική Lancia Ypsilon - Πρώτες τιμές στην Ευρώπη

Εκτός από αμιγώς ηλεκτρική, η Lancia Ypsilon θα προσφέρεται και με υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι πρώτες τιμές ανακοινώθηκαν, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι παραγγελίες.

  • -
  • -

Η Lancia μπορεί να ετοιμάζει βαλίτσες για τη νέα ηλεκτρική εποχή, παρόλα αυτά, λάνσαρε σήμερα την Ypsilon Hybrid Edizione Limitata Cassina, που όπως αντιλαμβάνεστε, δεν πρόκειται για μια αμιγώς ηλεκτρική version αλλά για μία νέα εναλλακτική, με υβριδικό σύστημα κίνησης. Πρόκειται για μια έκδοση που συνδυάζει οικονομία και φινέτσα, λίγο πριν την οριστική στροφή της Lancia προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Από το 2026 και μετά κάθε νέο μοντέλο της Lancia θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, οπότε η Ypsilon Hybrid είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να αποκτήσει κάποιος ή κάποια ένα αυτοκίνητο της ιταλικής μάρκας με θερμικό κινητήρα κάτω από το καπό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3499c847f909fda6d41b6f95ccea55c9.png

Ο κινητήρας, το κιβώτιο και οι επιδόσεις της Lancia Ypsilon Hybrid

Η Ypsilon Hybrid κινείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-DCT έξι σχέσεων και ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει 100 ίππους, νούμερα που ίσως να μην προδιαθέτουν για υψηλές επιδόσεις, όμως σίγουρα χαροποιούν τους οικονομικά σκεπτόμενους οδηγούς.

Δείτε ακόμα: Ό,τι θέλετε να γνωρίζετε για τη νέα Lancia Ypsilon - Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις;

Με κατανάλωση 4,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, η Ypsilon Hybrid υπόσχεται οικονομικές διαδρομές, ενώ χάρη στις λειτουργίες e-Creeping και e-Queuing μπορεί να κινηθεί και για μικρές αποστάσεις αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/79d8f3a97fef571ea6e9a11cc4c675e5.png

Το αισθητικό κομμάτι της Lancia Ypsilon Hybrid

Αισθητικά, η Ypsilon Hybrid δεν αποκλίνει αισθητά από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Διατηρεί το γοητευτικό μπλε εξωτερικό της Edizione Limitata Cassina, με LED φωτιστικά σώματα και εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Διακριτικές διαφοροποιήσεις εντοπίζουμε στις πρόσθετες εισαγωγές αέρα και στην παρουσία μιας παραδοσιακής εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια συνεχίζεται με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα ντυμένα με μπλε βελούδο, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και σύστημα πολυμέσων S.A.L.A. ίδιων διαστάσεων. Για επιπλέον ασφάλεια και άνεση, η Lancia εξοπλίζει την Ypsilon Hybrid με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, adaptive cruise control, σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης και σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5dcdb40495a36cef6144a77371f7409b.png

Η τιμή της Ypsilon Hybrid στην Ιταλία ξεκινάει από τις 28.000 ευρώ και η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού από το 2026 και μετά η Lancia θα λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Η Ypsilon Hybrid αποτελεί λοιπόν τον αποχαιρετισμό της Lancia στα θερμικά σύνολα, την τεχνολογία που εξυπηρέτησε τις μετακινήσεις της ανθρωπότητας για πάνω από 100 χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...