Volkswagen ID.7: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το κορυφαίο ηλεκτρικό

Με το νέο ID.7 η Volkswagen αλλάζει τα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση και αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που το νέο μέλος της οικογένειας ID ξεχωρίζει!

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει επενδύσει εδώ και αρκετά χρόνια στην ηλεκτροκίνηση γνωρίζοντας πως αποτελεί την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Σήμερα, διαθέτει μία από τις πληρέστερες γκάμες αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, με τη νεότερη προσθήκη να αποτελεί δείγμα γραφής της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο ID.7 είναι το 6ο κατά σειρά ηλεκτρικό που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της φίρμας και αποτελεί το κορυφαίο της σειράς. Ένα μοντέρνο σεντάν, fastback με κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή και αποδοτικότητα που ενσωματώνει τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που διαθέτει στη φαρέτρα της η γερμανική μάρκα. Αυτοί είναι οι πέντε τομείς που το νέο ID.7 αλλάζει τα δεδομένα και θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία. 

Σχεδίαση και αεροδυναμικός συντελεστής

Το νέο ID.7 ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσεις. Πρόκειται για ένα μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο, το οποίο καταφέρνει και συνδυάζει μία σειρά από τάσεις που συναντάμε σε μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών. Οι διαστάσεις του είναι πιο κοντά σε αυτές του επιβλητικού Passat με το μήκος του να αγγίζει τα 4.961 mm. Είναι ένα μοντέρνο σεντάν, αλλά με στοιχεία που παραπέμπουν σε fastback. Αυτό οφείλεται στο τελείωμα της οροφής και στον τρόπο που «σβήνει» στο πίσω μέρος θυμίζοντας κουπέ κατασκευή. Η σχεδιαστική φιλοσοφία που διέπει όλα τα μοντέλα της σειράς ID είναι ευδιάκριτη, αλλά στην περίπτωση του ID.7 έχει εκμοντερνιστεί και εξελιχθεί. Όμως, οι σχεδιαστικές επιλογές των τεχνικών της Volkswagen στο αμάξωμα του εντυπωσιακού σεντάν έχουν καταφέρει να χαρίσουν στο ID.7 κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή. Αυτός αγγίζει το 0,23 cd και είναι καλύτερος από οποιοδήποτε άλλο μέρος της οικογένειας ID, αλλά και μία από τις κορυφαίες τιμές στην κατηγορία

Premium και ευρύχωρο εσωτερικό!

Η καμπίνα των επιβατών έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, με στόχο να προσφέρει ένα ευχάριστο σύγχρονο περιβάλλον και ασύγκριτη ευρυχωρία. Η προσεκτική επιλογή των υλικών και η συναρμογή τους εγγυώνται την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που συνοδεύει όλα τα μοντέλα της Volkswagen και σε συνδυασμό με τη μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει προσφέρουν μία premium αύρα στο εσωτερικό. Στον τομέα της ευρυχωρίας το ID.7 θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία, διαθέτοντας άφθονους χώρους για πέντε ενήλικες. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.971 mm με το επίπεδο πάτωμα, καθιστούν την καμπίνα εξαιρετικά άνετη, ακόμα και για όσους κάθονται στην πίσω σειρά καθισμάτων. Επιπλέον, παρά τη κεκλιμένη οροφή, όσοι βρεθούν πίσω απολαμβάνουν σημαντικό αέρα για το κεφάλι τους, ο οποίος αγγίζει τα 961 mm! Αντίστοιχα εντυπωσιακός  είναι και ο χώρος αποσκευών, με το άνοιγμα της 5ης πόρτας να αποκαλύπτει 532 lt αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να εκτοξευτεί στα 1.586 lt με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Ο βαθμός πρακτικότητας αυξάνεται περαιτέρω από το άνοιγμα της 5ης πόρτας, στοιχείο που σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι καθιστά εξαιρετικά βολική τη φόρτωση. 

Κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο

Το ανασχεδιασμένο εσωτερικό συνοδεύεται από μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών και πρωτοποριακών δυνατοτήτων συνδεσιμότητας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η νέα ευμεγέθης οθόνη του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 15 ίντσες. Πρόκειται για τη νεότερη γενιά που έχει εξελίξει η Volkswagen και εντυπωσιάζει με την ταχύτητα, την απόκριση, τα γραφική και την ευκρίνεια της. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της γερμανικής φίρμας, στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται head-up-display επαυξημένης πραγματικότητας (AR), το οποίο εμφανίζει πληθώρα πληροφοριών στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Χωρίς να στρέψει το βλέμμα του από το δρόμο, έχει άμεση ενημέρωση για το σύστημα πλοήγησης, το επίπεδο φόρτισης, την κατανάλωση ενέργειας, τα όρια ταχύτητας και σειρά επιπλέον πληροφοριών.

Στο εσωτερικό του ID.7 τη ζωή του οδηγού κάνει ακόμα πιο εύκολη η χρήση των φωνητικών εντολών, μέσω της οποίας μπορείς να επιλέξεις προορισμό, να αλλάξεις το πρόγραμμα οδήγησης ή το φωτισμό της καμπίνας, αλλά και να ενημερωθείς για τον καιρό! Επιπλέον, με τη χρήση της εφαρμογής VW Connect μπορείτε να έχει πληθώρα πληροφοριών για το αυτοκίνητο σας μέσα από το smartphone σας, ενώ το ID.7 παραμένει μόνιμα επικαιροποιημένο με τη δυνατότητα απομακρυσμένων ενημερώσεων. Ακόμα, το εντυπωσιακό σεντάν ενσωματώνει το γνωστό σύστημα «Car2X», το οποίο ενημερώνει τον οδηγό για ό,τι συμβαίνει στο δρόμο μπροστά, με αποτέλεσμα να τον προειδοποιεί έγκαιρα για κάθε είδους συμβάν και καταστάσεις.

Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο αναδεικνύεται περαιτέρω και στον τομέα της άνεσης, με τη Volkswagen να έχει εξελίξει μία νέα γενιά καθισμάτων που εκτός από τις 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης, προσφέρουν λειτουργία αυτόματης ρύθμισης για την κλιματική λειτουργία τους! Συγκεκριμένα, με το σύστημα ergoActive Seats, αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας καθορίζουν τη ρύθμιση ψύξης ή θέρμανσης, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα μόλις ο οδηγός περάσει στην καμπίνα του εσωτερικού. Επιπλέον, με το νεότερης γενιάς Climatronic, το νέο ID.7 διαφοροποιεί τη θερμοκρασία στην καμπίνα πριν την έναρξη της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η θέση του ήλιου! 

Η ισχυρότερη ηλεκτρική μονάδα!

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα του ID.7 κρύβεται η νεότερη γενιά των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων της Volkswagen. Η κορυφαία τεχνολογία που το χαρακτηρίζει θέτει νέα στάνταρ στον τομέα των επιδόσεων, της αποδοτικότητας της αυτονομίας, αλλά και της ταχείας φόρτισης. Ο νέος ηλεκτροκινητήρας είναι ο ισχυρότερους που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της σειράς ID. Αποδίδει 286 ίππους και 545 Nm ροπή και είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Κάτι που σημαίνει ότι η ισχύς μεταφέρεται στον δρόμο από τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μονής σχέσης. Η παρουσία του εξασφαλίζει ό,τι το εντυπωσιακό σεντάν μπορεί να καλύψει τα πρώτα 100 km/hαπό στάση σε μόλις 6,5 sec, νούμερο που υπό φυσιολογικές συνθήκες συναντάμε σε σπορ μοντέλα!

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας εκτός από τις επιδόσεις ξεχωρίζει και για την αποδοτικότητα του. Η υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 82 kWh και χαρίζει στο ID.7 αυτονομία 621 km, με τη μέση κατανάλωση να αγγίζει μόλις τις 14,2 Kwh/100 km! Όταν έρθει η στιγμή της αναπλήρωσης ενέργειας, το θελκτικό σεντάν μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητα φόρτισης 175 kW, κάτι που σημαίνει πως σε ταχυφορτιστή DC μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία από το 10 έως το 80% σε λιγότερο από 28 λεπτά ή σε 10 λεπτά να αποκτήσει αρκετή ενέργεια για 204 km! Μάλιστα, με τη χρήση της εφαρμογής In-Car "Games" ο χρόνος αναμονής για τη φόρτιση του ID.7 μπορεί να περάσει ευχάριστα επιλέγοντας να παίξετε στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment ένα από τα κλασσικά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα… 

Απόλυτα ασφαλές και ολοκληρωμένο

Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο συνοδεύεται και από αντίστοιχο επίπεδο ασφάλειας. Το νέο ID.7 είναι το ασφαλέστερο Volkswagen που έχει κατασκευαστεί ποτέ έχοντας αποσπάσει κορυφαίο βαθμό στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού του Euro NCAP. Ουσιαστικά, αποτελεί μία πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία που καθιστά σήμερα την ηλεκτροκίνηση πιο ελκυστική από ποτέ. Η θελκτική σχεδίαση, ο premium χαρακτήρας και το απόλυτα digital περιβάλλον με τις καινοτόμες δυνατότητες συνδεσιμότητας, παντρεύονται με ένα απόλυτα αποδοτικό σύνολο, με χιλιομετρική ελευθερία που συναντάμε σε θερμικά σύνολα. Και μάλιστα με την 4ετή εγγύηση της γερμανικής φίρμας να εγγυάται απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν σήμερα μέρος της καθημερινότητας σου με 50.900 € κάνοντας χρήση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 ή με 349 € το μήνα και επιτόκιο 5,9%. Αν, πλέον, βλέπεις και εσύ με άλλο μάτι την ηλεκτροκίνηση, μπες στο επίσημο site της Volkswagen και μάθε περισσότερα για το νέο ID.7 ή βρες ένα επίσημο αντιπρόσωπο στην περιοχή σου για να δεις το μέλλον της ηλεκτροκίνησης από κοντά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...