Αυτό είναι το νέο MINI Aceman – Όλα όσα γνωρίζουμε

Το ολοκαίνουριο μοντέλο της MINI με την ονομασία Aceman αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Οι πρώτες εικόνες έρχονται από την Κίνα, όπου και θα παράγεται σε πρώτη φάση.

  • -
  • -

Μέσα στο έτος, η MINI θα λανσάρει στην Ευρώπη ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό μοντέλο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Cooper και Countryman. Πρόκειται για το Aceman, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των compact crossover, έχοντας ευέλικτα δυναμικά χαρακτηριστικά και κλασικές για τη μάρκα αναλογίες.

Το Aceman αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Κίνας. Ωστόσο, λίγο πριν την πρεμιέρα, οι Κινέζοι έδωσαν στη δημοσιότητα τις δύο πρώτες εικόνες του οχήματος.

aceman

Όπως γνωρίζουμε, το ηλεκτρικό crossover της MINI έχει μήκος 4.075 mm, πλάτος 1.754 mm και ύψος 1.495 mm. Είναι το τρίτο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας της μάρκας και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Cooper. Όπως αναφέρει η εταιρεία, σχεδιαστικά ακολουθεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της μάρκας: άφθονος εσωτερικός χώρος με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις, ευελιξία και υψηλή απόδοση. Πίσω από αυτό βρίσκεται η λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων με κοντούς προβόλους. Έτσι εξασφαλίζεται μέγιστος χώρος για πέντε επιβάτες και αποσκευές σε συνδυασμό με ένα μινιμαλιστικού στυλ δάπεδο.

Αυτονομία έως 400 km

Το αμιγώς ηλεκτρικό Aceman θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να διαθέτει μπαταρία 40 kWh και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 184 ίππων και την ισχυρότερη μπαταρία 54,2 kWh με ισχύ 218 ίππων. Όσον αφορά στην αυτονομία, θα ανέρχεται στα 300 και 400 km, αντίστοιχα, με βάση τις τωρινές πληροφορίες, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των οδηγών σε αστικές συνθήκες.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο MINI Countryman C των 170 ίππων

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 στην Κίνα και από εκεί θα εξάγεται σε όλες τις χώρες. Από το 2026, θα κατασκευάζεται και στη Βρετανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...