Opel: Σε ποια χώρα δεν πουλάει καθόλου βενζίνη και diesel;

Τα Opel στην Ελλάδα έρχονται με κινητήρες βενζίνης, diesel, plug in hybrid αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά. Ωστόσο, σε μία χώρα όλα τα Opel είναι ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Σήμερα στην Ελλάδα η Opel έχει μεγάλη γκάμα κινητήρων, η οποία καλύπτει κάθε ανάγκη. Βενζίνη, diesel, plug in hybrid αλλά και ηλεκτρικά, είναι όλα διαθέσιμα ώστε ο αγοραστής να επιλέξει.

Σε μία άλλη χώρα αυτό δεν ισχύει, καθώς εκεί η γερμανική μάρκα δεν πουλάει ούτε έναν κινητήρα που να χρειάζεται υγρά καύσιμα. Ούτε βενζίνη, ούτε diesel, ούτε plug in hybrid. Όλα τα Opel σε αυτήν τη χώρα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/70c2491e06a35549019da87e793d7076.jpg

Σε ποια χώρα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά Opel;

Η χώρα στην οποία η εταιρεία έχει πάρει αυτήν τη στρατηγική απόφαση είναι η Νορβηγία. Μπορεί με βάση την ελληνική πραγματικότητα αυτό να φαίνεται παράξενο, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι στη Νορβηγία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν το 80%-90% των ταξινομήσεων.

Δείτε ακόμα: Νέα έκδοση για το Opel Mokka στην Ελλάδα - Δείτε τιμή

Από την στιγμή που σχεδόν κανένας στη χώρα δεν αγοράζει θερμικά μοντέλα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Opel αποφάσισε να μην τα προσφέρει. Αν τα διατηρούσε στην γκάμα της, θα έπρεπε να διατηρεί και τις ανάλογες εγκαταστάσεις, μία κίνηση που θα δημιουργούσε οικονομικό κόστος, χωρίς το αντίστοιχο οικονομικό όφελος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3c338cef0082fc663c46a2ffc75342c9.jpeg

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει η Opel στη Νορβηγία είναι τα Corsa Electric, Astra Electric, Astra Sports Tourer Electric, Mokka Electric, Electric Combo και Zafira Electric.

Κυριαρχία των ηλεκτρικών και στα επαγγελματικά της Opel στη Νορβηγία

Παρόμοια είναι η εικόνα της Opel στη Νορβηγία και σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, αν και εκεί υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, καθώς οι ανάγκες των επαγγελματιών έχουν μερικές διαφορές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7e6bf68602100ae63f5149db2374087a.jpg

Τα Combo και Vivaro προσφέρονται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όσο και με κινητήρες diesel, ενώ το Movano είναι το μοναδικό που προσφέρεται απόκλειστικά ως ηλεκτρικό. 

Η στροφή της Opel προς την ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία δείχνει ότι η ζήτηση για την ηλεκτροκίνηση αυξάνεται και ότι οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να κάνουν τη στροφή που απαιτείται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...