Τι συμβολίζει το σήμα της Alfa Romeo;

Μία μάρκα γεμάτη συναισθηματισμό, με τεράστια ιστορία και πλούσιο ιταλικό ταπεραμέντο.

  • -
  • -

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης μάρκας των Alfisti; Αν ναι, αυτό το κείμενο είναι για σένα. Πάμε να περάσουμε μία βόλτα από Ιταλία και την τουλάχιστον θρυλική Alfa Romeo.
110

Πριν όμως η Alfa γίνει… Alfa το 1910, για το μικρό διάστημα 1907 με 1910, η εταιρεία ονομαζόταν «Darracq Italiana». Όταν όμως η συνεργασία με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του Αλεξάντρ Νταράκ ναυάγησε, η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Μιλάνο και μετονομάστηκε. Το όνομα της εταιρίας είναι ένας συνδυασμός του αρκτικόλεξου A.L.F.A. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili και του επιθέτου του επιχειρηματία Nicola Romeo, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρίας το 1915.

Δείτε ακόμη: Τέλος εποχής για τις 2 αμαξάρες της Alfa Romeo – Σταματά η παραγωγή τους

Η ιστορία του συμβόλου όμως, ξεκινάει στο Μιλάνο στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το σήμα είναι σε στρογγυλό σχήμα που περικλείει έναν εραλδικό ερυθρό σταυρό, ένα τεράστιο φίδι που τρώει έναν άνδρα και την ονομασία Alfa Romeo στην κορυφή του κύκλου.

alfa

Φήμες θέλουν το σήμα να απεικονίζει το οικόσημο της οικογένειας Visconti που ήταν, τότε, η πιο δυνατή και σεβαστή οικογένεια στο Μιλάνο. H πιο γνωστή ερμηνεία πάντως αφορά τον Otone Visconti, τον ιδρυτή της οικογένειας και ιππότη, ο οποίος πολέμησε ενάντια σε έναν ευγενή ιππότη των Σαρακηνών και τον νίκησε. Και κατά την παράδοση της εποχής, πήρε τα σύμβολα που έφερε ο Σαρακηνός στην ασπίδα του: ένα φίδι με έναν άνθρωπο στο στόμα του.

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr
giulia

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...