Τι εστί Alfa Romeo;

Μία μάρκα με ιστορία και συναίσθημα

  • -
  • -
Τι εστί Alfa Romeo;
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς, πότε και υπό ποιες συνθήκες προέκυψε το όνομα και το λογότυπο της αγαπημένης σου μάρκας; Η νέα σειρά «Τι εστί» του GOCAR είναι εδώ να σου λύσει την απορία, αναλαμβάνοντας να ξεδιαλύνει το παρελθόν και μίας καινούργιας μάρκας κάθε μέρα.

110

Νέα εβδομάδα, νέα χώρα για το «τι εστί». Περνάμε στην Ιταλία και την τουλάχιστον θρυλική Alfa Romeo.

Πριν όμως η Alfa γίνει… Alfa το 1910, για το μικρό διάστημα 1907 με 1910, η εταιρεία ονομαζόταν «Darracq Italiana». Όταν όμως η συνεργασία με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του Αλεξάντρ Νταράκ ναυάγησε, η παραγωγή μεταφέρθηκε στο Μιλάνο και μετονομάστηκε. Το όνομα της εταιρίας είναι ένας συνδυασμός του αρκτικόλεξου A.L.F.A. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili και του επιθέτου του επιχειρηματία Nicola Romeo, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρίας το 1915.

ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ALFA ROMEO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ GOCAR

Η ιστορία του συμβόλου όμως, ξεκινάει στο Μιλάνο στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Το σήμα είναι σε στρογγυλό σχήμα που περικλείει έναν εραλδικό ερυθρό σταυρό, ένα τεράστιο φίδι που τρώει έναν άνδρα και την ονομασία Alfa Romeo στην κορυφή του κύκλου.

Φήμες θέλουν το σήμα να απεικονίζει το οικόσημο της οικογένειας Visconti που ήταν, τότε, η πιο δυνατή και σεβαστή οικογένεια στο Μιλάνο. H πιο γνωστή ερμηνεία πάντως αφορά τον Otone Visconti, τον ιδρυτή της οικογένειας και ιππότη, ο οποίος πολέμησε ενάντια σε έναν ευγενή ιππότη των Σαρακηνών και τον νίκησε. Και κατά την παράδοση της εποχής, πήρε τα σύμβολα που έφερε ο Σαρακηνός στην ασπίδα του: ένα φίδι με έναν άνθρωπο στο στόμα του.

ΠΗΓΗ: hellasdirect.gr
giulia

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...