Επίσημο: Πάνω από 8.000 ευρώ η επιδότηση των ηλεκτρικών στην Ελλάδα - Τι είπε η Αλεξοπούλου

Μεγαλύτερη και πιο γρήγορη επιδότηση θα προσφέρει η Ελλάδα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον επόμενο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Σημαντικά νέα για τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχονται από την υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το επερχόμενο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Η Ελλάδα προσφέρει σήμερα την μεγαλύτερη επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Αντίθετα, η πρωτιά της χώρας μας πρόκειται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς θα δοθούν ακόμα περισσότερα χρήματα για την ηλεκτροκίνηση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0c40714f3065bd8b494d64a0bf3729f6.jpg

Μεγαλύτερη επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με πιο απλές διαδικασίες

Αυτό σημαίνει ότι σε ακόμα χαμηλότερες τιμές θα μπορούν να αγοράζουν οι κάτοικοι της Ελλάδας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήδη μέσα στο 2024, καθώς πρόκειται να αυξηθεί το ποσό της επιδότησης που προσφέρει το κράτος μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Δείτε ακόμα: Πόσο ρυπαίνουν, πραγματικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Ταυτόχρονα με την αύξηση της επιδότησης, το Υπουργείο Μεταφορών κάνει πιο γρήγορες και πιο απλές τις διαδικασίες. Με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 το ποσό θα αφαιρείται απευθείας από την τιμή του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής δεν θα χρειάζεται να καταβάλει όλα τα χρήματα και να περιμένει την επιστροφή από το κράτος, μια διαδικασία που συχνά ήταν χρονοβόρα και γραφειοκρατική. Η απλοποίηση της διαδικασίας αγοράς ηλεκτρικού οχήματος αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4b74c0b4284877ccaec98c534609114b.jpg

Πότε έρχεται το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3;

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς, η σχεδίαση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 είναι σε προχωρημένο στάδιο. Όσον αφορά την παρουσίασή του, φήμες θέλουν αυτό να γίνεται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 τελειώνει στις 30 Απριλίου και η αγορά δεν πρέπει να μείνει μετέωρη για μεγάλο διάστημα.

Η υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε τα νέα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ταυτόχρονα, τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Η αύξηση της επιδότησης για τα ηλεκτρικά οχήματα και η απλοποίηση των διαδικασιών, αναμένεται να δώσουν ώθηση στην αγορά τους, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...