Αυτή είναι η φθηνότερη αυτόματη BMW στην Ελλάδα

Με το αυτόματο κιβώτιο να αποτελεί απαράβατο κανόνα πλέον για μεγάλη μερίδα τον αγοραστών, πάμε να δούμε ποιο είναι το φθηνότερο μοντέλο των Βαυαρών που εξοπλίζεται τέτοιο.

  • -
  • -

Η BMW αποτελεί τη μία εκ των τριών γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας, όπου έχουν «χτίσει» την premium αγορά. Τα μοντέλα της συνδύαζαν πάντα το μοντέρνο design με την απαραίτητη πολυτέλεια και παράλληλα, τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Και αυτό να πούμε ότι είναι ένα στοιχείο που χαρακτήριζε από πάντα, όλα της τα μοντέλα, ανεξαρτήτως τιμής.

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει αρχίσει να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι των αυτοκινήτων, με τις χειροκίνητες επιλογές να μειώνονται μέρα με τη μέρα. Ειδικότερα όσοι «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης γνωρίζουν καλά την ευκολία που προσφέρουν τα δύο πεντάλ (αντί των τριών) με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με αγχολυτικό τρόπο και σαφώς πιο ξεκούραστα. Για αυτό, είπαμε να ψάξουμε στη γκάμα της BMW και να βρούμε τη φθηνότερη δυνατή επιλογή που υπάρχει και εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο.

1

Η Σειρά 1 αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή στη γκάμα της μάρκας. Μάλιστα, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί η αγορά έχει καταλήξει να είναι μία εξαιρετική πρόταση στην μικρομεσαία κατηγορία γενικότερα, όσον αφορά τη χώρα μας. Με αυτόματο κιβώτιο η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 28.680 €, ενώ να πούμε ότι η χειροκίνητη έκδοση αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή στη γκάμα της BMW γενικότερα, με τιμή 25.500 .

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η πιο extreme BMW M3 - Η εξωφρενική τιμή της

2

Επιστρέφοντας όμως στην αυτόματη, πρόκειται για την έκδοση 116i η οποία χρησιμοποιεί το 1.500άρι 3κύλινδρο μοτέρ βενζίνης των 109 ίππων σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic 7 σχέσεων. Αυτός ο συνδυασμός χαρίζει στο μικρομεσαίο μοντέλο επιτάχυνση της τάξης των 10,6 sec για το 0-100 km/h, ενώ η κατανάλωση βρίσκεται στα 5,8-6,5 lt/100km.

Δείτε ακόμη: O Euro NCAP βάζει φρένο στις ψηφιακές οθόνες – Τι αλλάζει από το 2026

Αν και βασική έκδοση, ο εξοπλισμός του πακέτου Advantage περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων BMW Live Cockpit Plus
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Αυτόματος κλιματισμός
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...